
De største madtrends i 2019
Glæd dig blandt andet til avocado-is, müsli til tarmen og masser af omega-3
AfAvocado-is, tang og grøn tankegang.
Den amerikanske supermarkedskæde Whole Foods, der specialiserer sig i økologiske produkter, har offentliggjort en rapport over de nye madtrends, som vi dominere 2019. Herunder ser vi nærmere på fem af dem.
1. Sund is
Der er noget trygt og klassisk ved en kugle vaniljeis, men flere og flere efterspørger nye og mere spændende smagsvarianter. I det nye år vil vi se meget mere til is baseret på avocado, humus, tahin og kokosvand, og der vil desuden komme langt flere veganske varianter. De nye is betyder ikke blot et større udvalg af smage, men også færre kalorier og flere proteiner.
2. Alt godt fra havet
Mens mange er vilde med fisk og skalddyr, er der imidlertid færre, som spiser havets grønne planter. Det bliver der lavet om på i 2019, hvor tang i højere grad vil vinde indpas i den vestlige verden. Derudover vil alger og snacks af tørret fiskeskind eftersigende også blive mere populær spise. Hvem sagde omega-3?
5. Grøn indpakning
Der er ikke kun større fokus på bæredygtighed i modebranchen, men også hos fødevarefabrikanter, der i stigende grad finder grønne alternativer til plastbaseret emballage. Derudover kan du forvente at flere supermarkeder vil opfordre kunder til at tage deres egne poser eller beholdere med til eksempelvis grøntsager.
Bæredygtighed er også blevet et fokusområde hos flere caféer og restauranter, der er begyndt at droppe sugerør og engangsservice, og alt tyder på, at den grønne tankegang vil blive mere og mere almindelig.