
Den eneste kostændring, som betyder noget
I årevis har vi haft fokus på både fedt og sukker, men forskning viser, at vi i stedet burde holde øje med denne skurk
Af — 20. marts 2017Hvis du forsøger at leve sundere og måske også skære et par kilo fra, vil din første indskydelse formentligt handle om at skifte de fede og sukkerholdige produkter ud med lettere light-versioner.
Men det er ikke nødvendigvis den bedste løsning. De seneste par år er flere og flere begyndt at blive opmærksomme på, at light ikke er lige med sundhed. Light-produkter og færdigretter hører nemlig til den værste madgruppe, hvad angår sundhed: Forarbejdede fødevarer.
Forskning tilbage fra 2009påviser, hvordan både overvægt og en lang række sygdomme kunne kobles til den øgede indtagelse af forarbejdede fødevarer.
På daværende tidspunkt var der ikke megen fokus på problemet, men nu er flere og flere begyndt at tage området alvorligt og råder til, at man i højere grad undgår de mest forarbejdede fødevarer.
Det er stort set umuligt helt at undgå forarbejdet mad, da de fleste fødevarer i mere eller mindre grad er forarbejdet, derfor har man i sundhedssammenhænge særligt fokus på de fødevarer, som er blevet kemisk forarbejdet, og hvor ingredienslisten hovedsageligt består af uforståelige e-numre.