Verdens mest usunde grøntsag
© Anna Stokland / Signe Moesby Leth

Verdens mest usunde grøntsag

Troede du også, at alle grøntsager var gode? En ny Harvard-undersøgelse påviser det modsatte

Det kan være svært at finde rundt i junglen af sundhedstips, kure og diætisternes råd. En ting har vi dog altid været overbeviste om: alle grøntsager er sunde.

Mens grøntsagernes mange sunde fordele ikke kan benægtes, viser en ny undersøgelse, at særligt én grøntsag medfører vægtøgning. Harvards T. H. Chan School of Public Health står bag undersøgelsen, der fulgte 130.000 deltagere over en periode på 20 år, hvor de førte dagbog over deres kost og noterede deres vægt på ugentlig basis.

Undersøgelsen påviste, at de deltagere, der i større grad spiste stivelsesholdige grøntsager, såsom majs, kartofler og ærter, havde større risiko for at tage på over tid.

En grøntsag løb dog med prisen som verdens mest usunde grøntsag: majs.

Ifølge undersøgelsens resultater havde de forsøgspersoner, der indtog større mængder majs, en vægtøgning på cirka et ekstra kilo hvert fjerde år. Det skyldes, at stivelsesholdige grøntsager har en høj glykæmisk belastning og således produceres flere forhøjede sukkerniveauer i blodet. Med andre ord bliver du mere sulten af at spise eksempelvis majs, og følgelig ender du med at spise mere mad, end du har brug for.

Det skal dog ikke afholde os fra at indtage den gule kolbe i ny og næ.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF