© Wenn

Den nye helsetrend, som alle snakker om

Flot hud, øget forbrænding og reducerede muskelsmerter. Det er ikke så mærkeligt, at flere kendte ansigter sværger til denne nyhed

Har du hørt om infrarød sauna?

Saunaen med de infrarøde stråler skønhedsbranchens seneste besættelse, som også er blevet priset af en række kendte ansigter, heriblandt Cindy Crawford, Lady Gaga og Gwyneth Paltrow.

De infrarøde stråler trænger ind i huden og opvarmer kroppen indefra, hvilket giver øjeblikkelig smertelindring, øger energiniveauet, afspænder dine muskler og øger både forbrænding og blodcirkulation. Desuden har saunaen en positiv effekt på folk med forhøjet kolesteroltal, stress, samt slid- og ledgigt.

Siw Hansson Kaulbach er hjernen bag det norske firma Radiant Health, der producerer bærbare infrarøde saunaer. Vi har spurgt ind til, hvilke helsemæssige fordele, der er ved at benytte sig af netop den infrarøde sauna.

Hvorfor valgte du at opstarte Radiant Health?

“Idéen opstod efter længere tids sygdom. Jeg blev anbefalet infrarød sauna for at lindre smerterne, afgifte kroppen og få mere energi. På daværende tidspunkt havde jeg intet specielt kendskab til helseeffekten ved infrarød varme, men efter kun én enkelt gang blev jeg helt hooked,” fortæller Siw.

“Min inaktive krop fik pludseligt energi til at træne igen, og det gav mig enormt meget motivation. For hver sveddråbe blev smerterne mindre og søvnen bedre – lidt som følelsen efter en løbetur. Så ramte iværksættergenet mig, og Radiant Health blev skabt i det små og resulterede i en bærbar sauna.”

Hvilke helsemæssige fordele giver en time IR-sauna?

“Infrarød varme virker anderledes på kroppen end en traditionel sauna. I stedet for at varme luften op, går varmen direkte ind i kroppen med en temperatur på 60 grader, men det er vigtigt ikke at forveksle det med UV, da disse stråler absolut ikke er farlige,” forklarer Siw.

“Den dybe opvarmning af IR-strålerne skal stimulere blodcirkulationen, så hjertet pumper hurtigere, og pusten stiger – ligesom under en træning, bortset fra at sveden udskiller giftstoffer. Det bør resultere i øget energi, bedre sundhed og en renere og blødere hud, samtidig med at den har en positiv effekt på forbrændingen og virker smertelindrende på stive muskler og led.”

Hvor meget og hvor ofte har kroppen brug for infrarøde stråler?

“Det er vigtigt at påpege, at infrarød varme er helt naturlig og sikkert og kan bruges efter eget ønske og behov. Jeg anbefaler cirka 30 minutter tre gange om ugen ved 60 grader, men du kan sagtens bruge saunaen længere, oftere og variere temperaturen, hvis det ønskes.”

Hvis du selv ønsker at give dig i kast med den nye og populære helsetrend, findes der adskillige muligheder. Du kan blandt andet bestille tid hos Hotspot CPH eller Kropsinstituttet.