sund med disse grøntsager
© Anna Stokland

Denne grøntsag er dårligt nyt for din hud

Søde sager og alkohol topper listen over ting, der skader din hud. Mere overraskende er det derimod, at en grøntsag også kan påvirke huden negativt

Der findes et væld af cremer, serummer og masker, som kan afhjælpe alle hudens udfordringer. Men pæn hud skal ikke kun findes på krukke, da den daglige kost også spiller en stor rolle for hudens udseende og velvære.

Psst ... Ny superkur med pasta og brød

Din hud vil nemlig belønne dig med en klarere og renere overflade, hvis din kost er fuld af antioxidanter og friske grøntsager.

Derfor er flere begyndt at fokusere på kostens rolle i forhold til hudens udseende, og en af dem er den engelske diætist Rosemary Ferguson, hvis klienter tæller stjerner som Sienna Miller og Kate Moss. En af de ting, som Ferguson fokuserer mest på i arbejdet med sine klienter, er en femdages kostplan for huden. Planen består af fødevarer, der virker beroligende på maven, så den bedre kan nedbryde maden og optage næring ordentligt. Det udtaler Ferguson til Vogue.com, og tilføjer, at en velfungerende mave er med til at dæmpe uønskede udbrud i huden.

Hold dig fra denne grøntsag

Derfor råder Ferguson sine stjerneklienter til at spise anti-inflammatorisk med madvarer som mandelsmør, granatæble, kylling og kål. Omvendt er hvede, gluten, mejeriprodukter, sukker, alkohol og kaffe ikke en del af den anbefalede kostplan.

Men mere overraskende er det, at tomater og auberginer også optræder på listen over de fødevarer, der er dårlige for huden. Ifølge Ferguson vil tomat og aubergine skabe inflammation i krop og hud, og bør derfor ikke indgå i din kostplan, hvis du ønsker en smuk hud.