Alkohol, gluten eller mejeriprodukter: Den værste ingrediens for din hud
© Zara.com

Denne ingrediens er værst for din hud

Der er blevet skrevet meget om både alkohol, gluten og mejeriprodukters indvirkning på din hud, men hvilken er den værste synder? Vi giver dig svaret

Alkohol kan ofte være med til at gøre en fest sjovere, men desværre er eftervirkningerne knap så morsomme. En af grundene til, at du får tømmermænd er, at du bliver dehydreret, hvilket resulterer i hovedpine og tør hud. Sporene fra en våd aften kan heldigvis viskes væk med de rette makeuptricks, men hvad med den mere langvarige effekt?

Alkohol er dog ikke den eneste skurk, hvad angår huden – her sniger to andre populære madvarer sig også ind på listen over de ingredienser, man mistænker at lave ballade i huden.

Mange mener, at både indtagelse af gluten og mejeriprodukter kan have en sammenhæng med hudproblemer, men hvad giver de største gener? Alkohol, gluten eller mejeriprodukter?

Psst ... Vi har testet, hvad en måned uden alkohol, sukker og hvidt brød kan gøre for huden

Den amerikanske hudlægeDr. Rachel Nazarian har givet sit bud på, hvilken af de tre ingredienser, som er mest problematisk i forhold til din hud.

1. Alkohol

Ifølge Rachel Nazarian er alkohol værst for huden, fordi det både giver en trist hudoverflade, kan lede til rødmen og rosacea, hvis du vel at mærke i forvejen er disponeret for at udvikle denne hudsygdom.

2. Gluten

Selvom der er en del uenighed om, hvorvidt gluten er godt eller skidt, har mange en oplevelse af at være sensitive overfor gluten, der findes i de fleste kornsorter. Det kan medføre inflammatoriske tilstande i kroppen og lede til en dårlig fordøjelse, hvilket i sidste ende kan medføre irriteret hud og urenheder. Rachel Nazarian placerer derfor gluten på en andenplads.

3. Mejeriprodukter

De seneste par år er mejeriprodukter også kommet på listen over de skurke, som menes at lede til urenheder, hvor undersøgelser peger på de hormoner, der bruges i mejeriproduktionen.

Men Rachel Nazarian mener stadigvæk ikke, at der er nok bevis for sammenhængen mellem indtagelsen af mejeriprodukter og uren hud, og placerer dem derfor på en tredjeplads.

Nu kender du til de tre udskældte ingrediensers indvirkning, men der er ingen grund til at skære dem fuldstædigt ud af dit liv. Dog er det værd at overveje at begrænse indtaget af dem i perioder, hvor huden driller.

Du kan eksempelvis forsøge at undlade alkohol i en måneds tid, genindføre det og dernæst tage en af de andre ingredienser ud af kosten. På den måde vil du få et bedre billede af, om det er alkohol, gluten eller mejeriprodukter, som er roden til netop dine hudproblemer.

Kilde: Dr. Rachel Nazarian

MERE FRA COSTUME