Søvnunderskud test
© Wenn.com

Denne test afslører, om du er i søvnunderskud

Er du i søvnunderskud, eller bare helt almindelig træt? Få svaret med denne test, du hurtigt kan afprøve derhjemme

Vi har alle dage, hvor overskuddet er svækket på grund af en dårlig nats søvn. Men det er vigtigt at skelne mellem en enkelt hård nat og at lide af søvnunderskud.

Søvnunderskud er sundhedsskadeligt og medfører blandt andet koncentrationsbesvær, tendens til overvægt, diabetes og hjertekarsygdomme.

Derfor er det vigtigt at gøre sig bevidst, om man lider af søvnunderskud. Til formålet har Nathaniel Kleitman fra University of Chicago opfundet en simpel test, som afslører, hvorvidt der er grund til bekymring.

Sådan gør du

For at udføre testen, skal du blot bruge en ske og en metalbakke. Læg dig i et mørkt og stille rum, allerhelst tidligt på eftermiddagen, for at tage en lur. Læg dig ned med skeen i din hånd, og sørg for, at metalbakken er placeret på gulvet direkte under skeen.

Testen skal afsløre, hvor lang tid det tager dig at falde i søvn. Det er derfor vigtigt, at du tjekker klokkeslættet, inden du lukker øjnene.

Så snart du døser hen, vil du tabe skeen på metalbakken, hvilket vil medføre en høj lyd, som vækker dig. Herefter skal du tjekke klokken igen og regne ud, hvor lang tid det tog dig at falde i søvn.

Lykkes det dig at falde i søvn inden for fem minutter, er der en risiko for, at du lider af søvnunderskud. Hvis det tager omkring ti minutter, er det et tegn på, at du får dårlig søvn om natten, men ikke lider af decideret søvnunderskud. Tager det dig over et kvarter at falde i søvn, er det en god indikator på, at du sover nok – og godt.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF