Undgå tømmermænd
© Vogue

Denne vin giver dig de værste tømmermænd

Vil du også gerne styre uden om tømmermænd? Så skal du måske undgå denne form for vin

Der findes mange gode grunde til at drikke alkohol, men desværre knap så mange måder at kurere tømmermænd på, hvis du er hårdt ramt efter en festlig weekend.

Hvis du vil undgå de værste tømmermænd, kan du overveje at være opmærksom på, hvilke former for vin, du indtager i løbet af aftenen.

Ny forskning vidner i hvert fald om, at det ikke er helt ligegyldigt, hvilken type vin, du smider indenbords. Det er stoffer som methanol og congener, der er med til at give dig kvalme og hovedpine. Men i rødvin er mængden af congener væsentlig større – jo flere congener, jo mørkere farve er vinen nemlig.

SÅ! Jo mørkere vin, jo flere tømmermænd. Congener er nemlig en art giftig biprodukt, der dannes når gæringsprocessen er i gang. Og det er altså dem, der er med til at bestemme graden af dine tømmermænd.

Lys alkohol er generelt bedst

Du er måske allerede klar over, at lys spiritus er væsentligt bedre end mørk, hvis du vil minimere risikoen for hovedpine og mavesmerter efter en aften i byen.

Hovedreglen er altså, at ligegyldigt hvilken form for alkohol, du hælder indenbords, er det helt klart den lyse af slagsen, du bør gå efter.

Derudover er der naturligvis tusindvis af andre faktorer, der spiller ind, når du får tømmermænd. Det spiller for eksempel en væsentlig rolle, hvor mange genstande, du har drukket, hvor hurtigt, du har drukket dem, hvor hurtig du er til at forbrænde dem og hvor meget vand, du har husket at drikke.

SKÅL!