selfies
© Anna Stokland

Derfor bliver dine selfies ofte dårlige

Bliver du sjældent tilfreds med dine selfies, som ikke viser dit sande jeg? Ny forskning giver forklaringen bag

Hvis du heller ikke synes, at dine selfies lever op til forventningerne efter et tilfredsstillende kig i spejlet, så fortvivl ej. Amerikanske forskere har nemlig påvist en signifikant forskel imellem dine selfies og dit virkelige jeg.

Ifølge forskningsresultaterne vil en selfie altid forvrænge dine ansigtstræk en smule, når du tager billedet fra den typiske selfie-afstand, som måler cirka 30 centimeter mellem smartphonens kamera og ansigt. Det skyldes, at selvportrætter, der bliver taget fra denne afstand, automatisk vil få næsen til at syne 30 procent bredere – og det er selvfølgelig en af grundene til, at der findes adskillige forskønnende filtre, som kan skjule det faktum.

Hvis du nu ikke er den store fan af de kunstige filtre, så er der gode nyheder til dig. For forskerne fandt faktisk også ud af, hvad der skal til, hvis du vil undgå den brede næse – helt naturligt. 150 centimeter er nemlig afstanden, du skal have imellem kameraet og dit ansigt, for at opnå en selfie, der kan leve op til det, som du ser i spejlet.

Så tilsyneladende havde selfiestangen fat i den lange ende. Men hvis du ikke har i sinde at investere i sådan en, så husk på, at de færreste tager målebånd og lommeregner frem inden de trykker 'synes godt om'.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF