Hvorfor bliver jeg altid syg, når jeg har ferie


© Victor Jones

Derfor bliver du altid syg, når du har ferie

Beregner du også altid et par sygedage, når du tager en uges fri? Læs her, hvorfor du rammes af sygdom, når du har ferie, og hvordan du kan undgå det

9. december 2018 af Maria Albøg Jespersen / iform.dk

Inden en ferie, skal de fleste lige nå de sidste deadlines, have lidt mere på arbejdet eller studiet, deltage i arrangementer om aftenen, få pakket og helt styr på ferieplanerne, måske se et par veninder, få givet den en ekstra skalle i fitnesscenteret og samtidig sørge for, at der stadig er mad på bordet og ryddet i hjemmet. 

Mange af os kender det med at være stresset op til en ferie, og når vi så endelig kan slappe af og nyde friheden, rammes vi af sygdom. Men det er der en god forklaring på.

Derfor rammes du af sygdom i din ferie

Når du bliver syg, skyldes det enten en virus- eller en bakterieinfektion i kroppen. Men hvis du har været kortvarigt stresset op til din ferie, har dit immunforsvar højst sandsynligt arbejdet mere effektivt på at holde sygdommen nede. Du har dog stadig virus i kroppen, og derfor slår sygdommen som regel først ud, når du begynder at slappe af i ferien. Det kan dog også skyldes, at dit immunforsvar er svækket efter en periode med hård stress, og det gør dig mere modtagelig for at blive syg.

Vil du undgå at blive syg i ferien? Så kan du finde roen med disse simple tricks.


ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF 

Gør som 24.000 andre

Seneste

Måske er du interesseret i...