Derfor bør du arbejde hjemmefra
© Rawpixcel.com

Derfor bør din chef lade dig arbejde hjemme

Videnskaben har endnu en gang talt – og der findes en god grund til, at du skal arbejde fra din sofa

Tænker du også, at dine kollegaer laver mindre, når de tager en hjemmearbejdsdag? På mange arbejdspladser er der en generel opfattelse af, at en dag hjemme ikke er lige så produktiv, som en dag tilbragt bag kontorets skrivebord. Men det er langt fra sandheden, stadfæster et nyt forskningsprojekt.

Undersøgelsen, der er foretaget af tre forskere ved Stanford Graduate School of Business, påviser, at du faktisk er mere effektiv derhjemme end på kontoret.

Det overraskende resultat bygger på en to-årig undersøgelse af en stor kinesisk virksomhed, hvor halvdelen af virksomhedens ansatte i en periode på ni måneder arbejdede hjemmefra fire dage om ugen. Efter at have sammenlignet resultaterne fra de ansatte, der havde arbejdet hjemme, med de øvrige ansatte, stod det klart, at de hjemmearbejdende i gennemsnit var 13 procent mere effektive.

Derfor er det godt at arbejde hjemmefra

Resultatet begrundes med, at når ansatte arbejder hjemmefra bruges alle arbejdsdagens timer på at arbejde. Når timerne derimod tilbringes på kontoret, går der ofte tid til spilde, da nogle kommer lidt for sent, går tidligere, tager en lang frokostpause eller sludrer meget med kollegaerne. Derudover bliver de ansatte mere forstyrrede på en arbejdsplads på grund af støj og sniksnak.

Undersøgelsen påviste desuden, at du bliver mere tilfreds med dit arbejde, når du arbejder hjemmefra. Den undersøgte virksomhed oplevede nemlig 50 procent færre opsigelser i perioden med hjemmearbejde end normalt.

Dermed er der god grund til at sende denne artikel forbi din chefs skrivebord, hvis du gerne vil have flere arbejdsdage hjemme i sofaen.