Tab dig med æg
© Pexels / Daria Shevtsova Unsplash / Jakub Kapusnak

Derfor er æg den bedste kur

Hvis du vil ændre tallet på badevægten er æg et godt sted at starte. Få et overblik over ægs mange sundhedsfordele, og gør det til en fast del af dit morgenritual

Morgenmaden er dagens første og vigtigste måltid, der giver styrke og energi til dagens gøremål.

Nogle ting er bedre at spise om morgenen end andre, og der findes særligt én madvare, som både er sund, mættende og let at tilberede: æg.

Herunder får du de fem bedste grunde til at spise (mere) æg.

1. Du føler dig mæt længe

På grund af æggets høje proteinindhold føler du dig mæt længe. Især hvis du indtager æg i kombination med fibre og sunde fedtstoffer. Start derfor dagen med en skive rugbrød med æg og avocado, eller prøv denne opskrift på bagt avocado med æg.

2. Du styrker dit stofskifte

Æg har et højt indhold af aminosyre, som er essentielt for et godt stofskifte. Aminosyre hjælper nemlig med at opbygge muskler, og muskler forbrænder kalorier. Derfor er det en rigtig god idé at spise æg efter træning.

3. Du behøver ikke tælle kalorier

Æg har er lavt indhold af kalorier – ikke mindst i forhold til, hvor længe du føler dig mæt. Du kan derfor roligt starte dagen med to æg uden at bekymre dig om tallet på badevægten.

4. Du indtager ikke sukker

Det er ingen hemmelighed, at sukker er kurens værste fjende. Æg indeholder ikke sukker, og i kombination med en skål friske bær får du både fibre, protein, sunde fedtstoffer og naturlige sødestoffer lige fra morgenstunden.

5. Du har råd

Alle de ovenstående punkter betyder intet, hvis du ikke har råd. Heldigvis er en bakke æg særdeles budgetvenligt, så du kan med god samvittighed tilføje æg til både indkøbskurv og listen over madvarer, du altid skal have i dit køkken.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF