© Anna Stokland // Unsplash.com

Derfor er champagne godt for huden

Hvis du mangler (endnu) en god grund til at nyde et glas champagne, så skal du læse med her

Her er en liste med fem gode grunde til at nyde et glas bobler – udover den gode smag.

1. Lavt kalorieindhold

Et glas vin indeholder mellem 135 og 200 kalorier, hvorimod et glas tør champagne kun rummer omkring 95 kalorier. Skal det være endnu sundere, kan du prøve en version med lavt sukkerindhold. Se efter betegnelsen ‘low dosage’ på emballagen, så slipper du afsted med cirka 65 kalorier per glas.

2. Champagne modvirker demens og hukommelsestab

Et studie fra the University of Reading undersøgte champagnes indflydelse på hukommelsen. Undersøgelsen sammenlignede rotter, der fik serveret lidt champagne hver dag i seks uger, med ædru rotter, som skulle finde vej ud af den samme labyrint. Hele 70 procent af de champagne-drikkende rotter kom ud af labyrinten, hvorimod det samme kun lykkedes for 50 procent af de ædru rotter.

Forskningen konkluderede, at et til tre glas champagne om ugen kan booste hjernen hos mennesker, så der er også god grund til at åbne en flaske bobler, når det ikke er nytår.

3. Det er godt for huden

Champagne har en positiv indvirkning på huden, da drikken afgifter huden med antioxidanter, mens vinsyren hjælper med at udligne hudtonen. Det forklarer dermatolog Marina Peredo til Marie Claire, og tilføjer, at champagne er ekstra godt for dem med olieret hud, da de antibakterielle egenskaber hjælper mod udbrud. Er du dog mere til en varm kop te, så kan den grønne udgave også bidrage til en smukkere hud.

4. Det er godt for hjertet

Et andet studie fra the University of Reading har konkluderet, at “to glas champagne om dagen kan være godt for både hjerte og blodcirkulation, hvilket reducerer risikoen for hjerte-kar-sygdomme og hjertestop.”

5. Det kan hjælpe dig med at drikke mindre

Alle de ovenstående grunde giver dig formentlig lyst til at drikke mere champagne, men faktisk viser flere studier, at champagne og andre boblende drikke får folk til at drikke mindre og hurtigere føle sig mætte.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF