At bo alene er godt for dig, og kan være bedre end at have en roommate eller at bo med en kæreste
© Anna Stokland

Derfor er du gladere, hvis du bor alene

Troede du, at de, der bor sammen med deres udkårne eller en god roommate trives bedre? Så kan du godt tro om!

Selvom ordet alene ofte kan klinge af ensomhed, er det at være alene slet ikke en skidt ting. Nogle aktiviteter er selvfølgelig sjovere at gøre sammen med andre, men når først du har vænnet dig til det, kan det at gå alene på café eller i biografen være en stor fornøjelse frem for en ensom nødvendighed. Det samme viser sig nu også at gøre sig gældende for mennesker, som bor alene.

Psst ... Derfor er det sundt at komme for sent

I bogen Going Solo: The Extraordinary Rise and Suprising appeal of living alone slår sociologen Eric Klinenberg et slag for at bo alene. Det begrunder han blandt andet i, at folk der bor alene, er mere engagerede i sociale aktiviteter og forskellige fællesskaber.

“Sammenlignet med deres gifte modstykker, har folk der bor alene mere tilbøjelighed til at spise ude, motionere, gå til kulturelle begivenheder, deltage i foredrag og melde sig til friviligt arbejde,” skriver Eric Klinenberg.

Ligeledes fremhæver Eric Klinenberg også de beroligende og helende aspekter, der kan være ved at bo alene, fordi det giver mere tid til ro og fordybelse. Ligesom det for mange kan føles befriende at gøre ting selv i stedet for at skulle være afhængig af en partners eller roommates skema og meninger om, hvilke aktiviteter dagene skal udgøres af.

Ifølge nyere forskning foretaget af University of Michigan, kan det at bo sammen med en person med dårlig dømmekraft også yde en uheldig indflydelse på egne handlinger og beslutninger. Ligeledes viste studiet, at en ængstelig roommate kan gøre folk mere anspændte, hvor det at bo sammen med en glad person ikke nødvendigvis har nogen positiv effekt på dit humør.

Næste gang du står over for valgte omkring at skulle bo alene eller at finde en roommate, er det måske værd at overveje fordelene ved at holde sig til sit eget selskab?

MERE FRA COSTUME