derfor er gin og tonic sundt
© Unsplash.com / Anna Stokland

Derfor er gin og tonic sundt for dig

Er du også vild med gin og tonic? Det skal du være glad for! Læs om alle de sunde fordele ved at indtage cocktail-klassikeren

Gin og tonic er en klassiker, når det kommer til forfriskende cocktails, som er hurtige og nemme at lave derhjemme. Men vidste du, at der faktisk også findes andre – sunde – fordele ved den læskende drink?

Her får du fire gode grunde til at drikke gin og tonic – i moderate mængder, selvfølgelig.

De sunde fordele ved gin

1. Den sundeste ingrediens

Hovedingrediensen i gin er enebær, hvilket også er grunden til, at man kan dufte og smage en anelse gran, når man drikker gin, da enebær vokser på nåletræer. En af de sundeste ingredienser i gin er enebærrene, da de små bær er fyldt med vitaminer og sunde næringstoffer, som blandt andet er med til at afhjælpe træthed, reducere væskeophobninger og sygdomme i maven og tarmen.

2. Forbedrer din fordøjelse

Som nævnt ovenfor er enebær gode for dit mavetarmsystem, og dermed har bærrene også en positiv indvirkning på din fordøjelse. Enzymerne i dit fordøjelsessystem øges ved indtagning af gin, og således fordøjes maden hurtigere. Desuden kan gin være medvirkende til at forebygge sure opstød og mindske oppustet mave, hvorfor drinken er et fremragende valg efter en stor middag.

3. Færre kalorier

En gin og tonic er en af de alkoholiske drinks, som indeholder det færreste antal af kalorier. Faktisk indeholder 5 centiliter gin (den mængde, man typisk bruger i en drink) kun 97 kalorier. Hvis du herefter blander op med almindelig tonicvand, så vil din færdige drink indeholde cirka 140 kalorier, hvilket er betydeligt lavere end de fleste alkoholiske drikke.

4. Holder huden smuk

Alkohol udtørrer huden og efterlader den drænet og mat, hvilket gør rynker og poser under øjnene mere synlige. Men heldigvis indeholder enebærrene fra gin en masse sunde antioxidanter og vitaminer, som er med til at modvirke udtørring af din hud, og samtidig giver dig en smuk glød indefra.

Skål for god samvittighed!

Vil du have flere sundhedstips, shopping og skønhedsguides ind ad brevsprækken? Lige nu kan du få et par smukke øreringe fra Louise Kragh med fem numre af Costume – se tilbuddet her.