Sundhed: Hvide løgne er gode for dig
© Anna Stokland

Derfor er hvide løgne er gode for dig

Du behøver slet ikke at skamme dig over de små, hvide løgne, du slipper. Det viser sig nemlig, at de har en overraskende god effekt

Har du nogensinde sluppet en lille hvid løgn for at slippe for en familiefødselsdag, eller sagt, at maden smagte dejligt, selvom du ikke mente det? Det viser sig slet ikke at være så skidt endda.

Ny forskning viser nemlig, at det er mennesker med en bestemt personlighedskarakter, der er mest tilbøjelige til at fortælle de små usandheder. Ifølge Journal of Experimental Psychology er de, der fortæller hvide løgne også de mest medfølende, fordi de ikke ønsker at skade andre folks følelser.

Hvide løgne er faktisk mere uskyldige end ordet ‘løgn’ indikerer. “Dit hår ser godt ud i dag” eller “desværre, jeg har allerede planer“ er usandheder med det formål at berolige dine medmennesker – og dermed er det slet ikke så slemme endda.

Ifølge den nye forskning er der to typer hvide løgne. Den ene bliver bugt til at fremme positivitet og opmuntring, og den anden skal forhindre, at nogen bliver sure.

Dog skal det tilføjes, at man også kan fortælle for mange usandheder – og man bør altid have for øje, hvilket formål løgnene har. Så snart, de bliver egoistiske tæller det nemlig som en decideret løgn. Men i medfølende sammenhænge er det en venlighed, der gavner begge parter – og så skal du altså ikke skamme dig.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF