© Anna Stokland

Derfor er smalltalk godt for dig

Ny forskning viser, at der er flere gode grunde til at få gang i smalltalken – udover at dræbe den pinlige tavshed

Smalltalk kan være udfordrende, men ny forskning viser, at der er sundhedsfordele forbundet med at sludre med dine medmennesker – også en fremmed i køen i supermarkedet.

Ifølge the University Of Chicago er der god grund til at kaste sig ud i smalltalk, da mennesker, som taler mere med andre, oplever forøget velvære. Dette bliver understøttet af et andet studie, der undersøgte effekten ved ‘weak ties’, altså de vage forbindelser, du har med den kassemedarbejder, du altid møder i Føtex, eller kvinden, der træner samme sted som dig. På trods af, at forbindelsen ikke rækker længere end et smil og en venlig hilsen, gør de små interaktioner underværker for dit velbefindende.

Følelsen af at høre til

“Vi fandt ud af, at oprigtige sociale interaktioner, selv de minimale af slagsen, bidrager til det menneskelige behov for at føle, at man hører til,” fortæller Gillian Sandstrom, PhD og lektor i psykologi ved the University of Essex, til nyhedssitet Quartz. Han fortsætter:

“Ved at sludre med en fremmed bliver du både set og anerkendt, og interaktionen minder dig måske om din universelle forbindelse med andre mennesker.”

Udover følelsen af at høre til, viser et tredje studie, at smalltalk også giver din hjerne et boost, der gør dig bedre til at planlægge, prioritere og organisere.

Der findes altså masser af gode grunde til at smalltalke med de mennesker, du møder i din hverdag. I værste tilfælde kan du altid tale om vejret.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF