flad mave med mad
© Anna Stokland

Derfor giver din træning ikke fladere mave

Hemmeligheden til at nå dine mål skal ikke findes i fitnesscenteret, men derimod i køkkenet, hvor du bør spise flere af disse madvarer

Mavebøjninger og planken har aldrig skadet nogen, men hvis du virkelig vil se resultater fra timerne i fitnesscenteret, især omkring maveregionen, skal du først fokusere på din diæt. “Du kan ikke træne effekten af en dårlig diæt væk, især ikke i et område, der suger fedtet til sig og bliver oppustet,” fortæller diætist Kasey Brixius fra Canyon Ranch i Tucson til Health.com. Nedenfor har vi samlet hendes bedste tips til at spise sig til en flot, flad mave.

Afværg fedt

Maveregionen har en tendens til at fastholde fedt og skabe en større ansamling fedtceller her end andre steder på kroppen. Du forebygger det bedst ved at kontrollere dit blodsukker, hormonbalance og stressniveau.

Ifølge Brixius holder du dit blodsukker balanceret ved at sørge for varierede måltider, der alle indeholder tre vigtige komponenter: Magert protein, sunde kalorier og en form for sundt fedtstof. Indtag måltider og mellemmåltider hyppigt, da blodsukkeret har en tendens til at falde hver fjerde til femte time.

Undgå oppustethed

Det kan være lige meget med en balanceret diæt og et sundt træningsprogram, hvis resultatet ligger gemt under en oppustet mave. Den udspilede mave kan ifølge Brixius bekæmpes på flere måder, blandt andet ved at være opmærksom på, hvad du spiser:

“Kroppen kan ikke effektivt frigøre fordøjelsesenzymer til at nedbryde din mad, hvis du er uopmærksom på, hvad du spiser, stresser og er på farten, sammenlignet med, når du spiser i en afslappet tilstand.”

Prioritér fødevarer, der holder din mave flad, såsom frugt, grøntsager og fuldkorn. Derudover skal du sørge for at få masser af mineralet potassium, der findes i bananer, kartofler, bønner og linser, da det afhjælper maven fra at ophobe unødig væske, der giver oppustethed.

Hjælp dine muskler på vej

Det er lettere at få mavemusklerne til syne, hvis de er trænet. Hjælp dem på vej til at blive flot defineret ved at spise fødevarer, der giver dem noget at arbejde med.

Spis en snack, der indeholder cirka 20 til 25 gram protein inden for 30 minutter efter du har trænet din mave. Det giver musklerne det bedste potentiale for at hele og vokse sig større.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF