Derfor kysser vi med lukkede øjne

Lukker du også øjnene, når du kysser? Det findes der en rigtig god (og sød) forklaring på. Læs mere her

Kysser du med lukkede øjne?

Et nyt studie om vores føle- og synssans kan måske forklare vores ubevidste kyssevaner, mener forskerne bag, Sandra Murphy og Polly Dalton, fra University of London.

Selvom forskerne ikke fik forsøgspersonerne til at kysse i deres laboratorier, fandt de ud af, hvorfor vi lukker vores øjne, når vi vil fokusere på andre sanser, heriblandt følesansen.

Undersøgelsens deltagere blev bedt om at se på en skærm med blinkende bogstaver. Dernæst skulle de angive, om de så bogstavet X eller N, og hvorvidt de følte en vibration i deres venstre eller højre hånd, mens de holdt øje med bogstaverne.

Da forsøgspersonerne blev præsenteret for en høj visuel belastning (en masse forvirrende bogstaver, der skulle gøre den visuelle opgave vanskeligere), var de betydeligt mindre tilbøjelige til at mærke vibrationerne, end når der var en lavere visuel belastning.

Med andre ord vil en stigning i visuelle stimulanser gøre dig mindre følsom over for berøring.

I forhold til kys, påviser resultaterne, at vi lukker øjnene, fordi vi vil fokusere på vores følesans. Vi kunne forestille os, at det ville være lige modsat på en dårlig date: Hvis du holder øjnene åbne og ser på landskabet, kan det distrahere fra et forfærdeligt kys.