shopping hjælper på hjertesorger
© Anna Stokland

Derfor må du gerne shoppe, når du har hjertesorg

Et forlist forhold kan ofte ses på bankkontoen – og det er helt okay, hvis du følger denne ene regel

Ifølge et engelsk studie varer et gennemsnitteligt forhold kun omkring to år og ni måneder, hvilket betyder, at du kan nå at opleve en del hjertesorg gennem livet. Men jo flere gange, du oplever kærestesorg, desto større hovedpine vil du give din bankrådgiver, da det viser sig at være ret dyrt at komme sig oven på et forlist forhold.

Psst ... Sådan skal din kjole se ud i 2018

Når forholdet slutter har mange tendens til at påbegynde helingsprocessen med en ordentlig shoppingtur eller en velfortjent ferie. Ifølge den amerikanske forfatter og forholdsekspert Susan Winther er pengene dog godt givet ud, fordi du netop investerer i dig selv og markerer en ny begyndelse. Derfor opfordrer hun faktisk til, at man bruger lidt penge på sig selv, uanset om det er tøj, nye møbler eller en tur til frisøren, som står øverst på ønskelisten.

Shop lidt, men godt

Men, og her er desværre et men, fordi en anden undersøgelse viser, at shopping kun har terapeutiske fordele, så længe det ikke tager overhånd. Ifølge Psychologytoday.com har shopping i små mængder mange opløftende fordele, som eksempelvis at det giver en pause fra sorgen, men har du shoppet så meget, at du ikke længere tør at kigge på din bankudskrift, vil det i stedet forværre humøret og kun give nye bekymringer.

Derfor skal løsningen findes i at købe lidt, men godt, og følger du denne regel, er det helt okay at søge trøst i butikkernes indbydende vareudvalg.