© Victor Jones

Derfor ødelægger Stan Smith dine fødder

Vi elsker vores sneakers, men det er faktisk slet ikke så sundt for dine fødder

Vi var en del, der lige skulle vænne os til at stille de 12 centimeter høje sko på hylden til fordel for de flade sneakers, men over tiden har de alligevel vundet sig ind på pladsen som vores allesammens yndlingssko.

Og Victoria Beckham, der altid har sværget til høje stiletter, annoncerede nu pludselig i et interview med The Telegraph, at “hun ikke kunne høje hæle mere” – hvilket virkelig var forfriskende men også ret overraskende!

Sneakers vs. Stiletter

Men at gå i dine flade sneakers døgnet rundt har vist sig ikke at være lig med smertefrie fødder. Ifølge Jackie Sutera, ekspert i forebyggelse og behandling af fodpatologi, så handler det altså ikke om, du har ballerinasko, stiletter, mules ELLER sneakers på, men det handler derimod om, hvor meget du går i dine sko.

Trædepuderne under dine fødder bliver slidt over tiden, på grund af at dine sko slider dem, og selvom højhælede stiletter helt sikkert vil slide trædepudderne, så vil flade – og ikke-støttende sneakers gøre præcis det samme og mindst lige så hurtigt!

BUM! Den havde vi ikke lige set komme. Så dine elskede Stan Smith-sneakers kan altså være ligeså skadelige for dine fødder som dine Louboutins, der ellers er gemt væk i skabet.

Hvad er kuren?

Vi skal ganske simpelt sørge for at variere mellem vores sko! Så vi bliver nødt til at give vores sneakers en pause mellem turen ned i Netto, på arbejdet og i byen om aftenen – det samme gælder i øvrigt for alle sko.

Så bare rolig, du behøver slet ikke at smide dine Stan Smith-sneakers ud, men du bør måske lige overveje at ændre og variere dine skovaner for dine fødders skyld.

Kilde: Allure.com