© Dominik Martin / Unsplash.com

Derfor skal du drikke ingefær-te

Ingefær-te smager ikke kun godt – det er også spækket med supersunde fordele, som du vil elske

Ingefær er et superfood, der længe har været anvendt som et naturlægemiddel mod en lang række helbredsmæssige problemer. Teens gavlinge effekt er dog ikke videnskabeligt bevist, men ingefær-teen har alligevel sine tilhængere.

Derfor kan du med fordel erstatte din morgenkaffe eller din kop aften-te med en kop god, hjemmelavet ingefær-te. Læs selv med nedenfor, hvor de sunde fordele er opsummerede.

8 gode grunde til at drikke ingefær-te

1 // Vink farvel til sygdom med ingefær

Ingefær er et meget effektivt middel mod hoste, influenza, forkølelse og endda ømme muskler. Så når sygdommen melder sig, kan du med fordel brygge en kop ingefær-te.

Psst ... Derfor er Matcha så sundt

2 // Ingefær styrker dit immunforsvar

Ingefær-te indeholder store mængder af antioxidanter, hvilket øger immunforsvaret og hjælper med at bekæmpe infektioner.

3 // Ingefær-te lindrer menstruationssmerter

Hvis du har smerter i forbindelse med din menstruation, kan ingefær-te hjælpe dig. Ingefær-teen har nemlig den effekt, at den lindrer smerter og får musklerne til at slappe mere af.

4 // Ingefær-te bekæmper oppustethed eller oppustet mave

Hvis du harproblemer med oppustet mave, kan du med fordel drikke en kop ingefær-te, som kan afhjælpe netop det.

5 // Ingefær forbedrer blodcirkulationen

Vitaminer, mineraler og aminosyrer i ingefær-te bidrager til at genoprette og forbedre blodcirkulationen, hvilket kan hjælpe med at mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

6 // Ingefær-te forbedrer fordøjelsen

Ingefær-te er yderst nyttig til at forbedre fordøjelsen og øge optagelsen af fødevarer, hvilket kan forhindre opstød og oppustethed. Hos nogle mennesker har ingefær-te endda den effekt, at den kan nedsætte appetitten.

7 // Ingefær-te kan lindre køre- og søsyge

Hvis du lider af køresyge eller søsyge, så drik en kop ingefær-te inden afrejse, og din kvalme reduceres betydeligt eller forsvinder helt.

8 // Bekæmp hovedpine med ingefær

Ingefær kan være en hjælpende hånd, hvis du har hovedpine, og det siges faktisk, at ingefær er lige så effektiv mod smerterne som smertestillende tabletter, du kan købe i håndkøb.

Kilde: Complete-health-and-happiness.com og Newhealthguide.org