
Derfor skal du drikke matcha-te
Kender du matcha? Den grønne, sunde matcha-te smager ikke blot godt, men er også kendt for sine mange sundhedsfordele. Vi guider dig her igennem alt det, du skal vide om matcha.
AfVidunderdrikken matcha
Gennem de seneste mange år har matcha for alvor indtaget vores feed på Instagram. Måske har du også selv set diverse billeder af den stærkt grønne drik – men kender du egentlig til alle de mange sunde fordele, som matcha menes at have?
Der er mange gode grunde til at skifte morgenkaffen ud med en kop lækker matcha-te eller måske en matcha-latte. Vi guider dig her gennem alt det, du bør vide om matcha.
Hvad smager matcha af?
Matcha-te smager som en mindre bitter udgave af grøn-te med en duft, der har et strejf af græs og tang. Det grønne pulver blandes op med vand og kan drikkes som en almindelig kop te eller som en latte blandet op med havre- eller mandelmælk.
Hvordan skal matcha opbevares?
Det dyrebare pulver skal opbevares helt lufttæt og væk fra sollys, allerhelst i køleskabet, så smagen og de sunde egenskaber bevares. Når først du har åbnet din pakke, bør du drikke den inden for kort tid, da teens friskhed vil aftage.
Opskrift på matcha-latte
En matcha-latte er ifølge os en af de allerbedste måder at nyde din matcha på. En bitter te kombineret med cremet, lækker mælk – hvad mere kan man ønske sig?
Ingredienser:
- Matcha-te
- Mælk (for eksempel havre- eller mandelmælk)
Fremgangsmåde:
- Fremstil din matcha-te som normalt med bambuspiskeris og skål. Piskeriset kan erstattes af en elektrisk mælkepisker.
- Efter matcha-teen er pisket op, kan du tilsætte let opvarmet havre-, soja- eller mandelmælk.
- Skum enten mælken op, inden du hælder den i din matcha, eller pisk den op sammen med matchaen.