© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com

Derfor skal du IKKE undgå gluten

Måske kommer det som en overraskelse, men glutenfri kost er faktisk ikke så sundt, som du tror

Hvis du er én af dem, der undgår gluten, selvom du slet ikke lider af glutenallergi, så er det måske en god idé lige at genoverveje, om du skal droppe de glutenfri produkter.

I løbet af de sidste par år har de fleste supermarkeder udvidet deres sortiment af glutenfri produkter, og det er lettere end nogensinde at spise en glutenfri kost. Mange mennesker undgår gluten for at tabe sig, for at få mere energi eller for blot at undgå at blive oppustet.

Men det kan faktisk gøre mere skade end gavn, hvis du undlader gluten uden decideret at lide af glutenallergi.

Glutenfri produkter indeholder nemlig ofte mere fedt og sukker end produkter med gluten. Og eksperter mener at have set en stigning indenfor fedme, insulin-resistens og problemer med stofskiftet i takt med det øgede fokus på gluten og glutenfri produkter.

Derudover kan en glutenfri kost medvirke til blandt andet manglende B-vitamin og jern, forklarer ekspert i fordøjelsessystemet Norelle R. Reilley.

Det er altså ikke helt ufarligt at undgå gluten fuldstændig, medmindre du lider af glutenallergi.

Hvis du gerne vil undgå at blive oppustet, kan du i stedet prøve disse 6 madvarer, der reducerer oppustethed, og så naturligvis tænke over ikke udelukkende at proppe dig med madvarer, som har et højt indhold af gluten.