© Dana Tentis

Derfor skal du spise kokosolie hver dag

Spiser du kokosolie? Hvis ikke, så burde du begynde på det — olien udretter nemlig mirakler for både dit helbred og tallet på badevægten

Kokosolie kan med sit høje indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter gøre underværker for både dit helbred og tallet på badevægten.

To spiseskefulde kokosolie hver dag skulle eftersigende være tiltstrækkeligt til at nyde godt af de mange fordele. Vi opridser nogle af de gode grunde til at spise kokosolie nedenfor.

Spis kokosolie og tab dig

Selvom kokosolie er et fedtstof, og dermed indeholder mange kalorier, er det ikke ensbetydende med, at kokosolie får dig til at tage på – tværtimod.

Kokosolie er nemlig mere termogen, sammenlignet med andre fødevarer og fedtstoffer. Det betyder, at dit energiforbrug øges, når du spiser kokosolie – med andre ord: Spis mere kokosolie, og forbrænd flere kalorier.

Tallet på badevægten ændrer sig selvfølgelig ikke blot ved, at du begynder at spise kokosolie. Den sunde vane skal kombineres med andre sunde vaner, navnlig råvarer, der booster din forbrænding.

Kokosolie kurerer

Du har formentlig hørt om anti-inflammatoriske råvarer, og hvordan de hjælper med at holde dine celler sunde ved at bremse stress i kroppen og skader.

Ikke alene er kokosolien antiflammatorisk, den har også en række andre superkræfter:

  • Antibakteriel: Stopper bakterier, der forårsager tandkødssygdomme, halsinfektioner, urinvejsinfektioner og sår, der opstår i den forbindelse.
  • Krætcelledræbende: Holder farlige kræftceller fra at sprede sig og styrker immuniteten.
  • Svampedræbende: Ødelægger infektionfremmende svamp.
  • Anti-inflammatorisk: Undertrykker inflammation og reparerer væv.
  • Antimikrobiel: Modarbejder infektion fået i en slåskamp eller lignende.
  • Antiretroviral: Dæber vira, der forårsager influenza, mæslinger, hepatitis osv.

Kokosolie stabiliserer blodsukker og insulin

Det lyder måske mærkeligt, at kokosolie, et fedtstof, kan hjælpe med at kontrollere blodsukker og insulinniveauer, men ikke desto mindre er det sandt.

Olier, der består af langkædede fedtsyrer, herunder kokosolien, kan nemlig nedsætte cellers evne til at absorbere blodsukker, og således forebygge insulinresistens og diabetes.

Kokosolie mindsker risiko for hjerte-kar-sygdomme

Hvis der er historie for hjertesygdomme i din familie, vil det have en umiddelbar positiv indvirkning for både dit helbred og din velvære at skifte til kokosolie.

Er du stadig ikke overbevist om, at burde investere i en bøtte kokosolie? Så tjek de10 uventede ting, som kokosolie også kan bruges til.

Kilde: Healtycures.org