© Monki / Pexels

Derfor skal du spise masser af kirsebær

De søde, røde bær smager ikke bare skønt, de gør også underværker for din sundhed. Få et overblik over alle fordelene ved at spise kirsebær

18. juli 2018 af Anne Merete Thorstensen

Der er en grund til, at den engelske vending 'cherry on top' betyder, at noget bliver ekstra godt. Kirsebær er nemlig lidt af en superfood. Udover at smage dejligt, er de søde bær sprængfyldt med en masse sunde egenskaber. 

Læs om alle fordelene ved at spise kirsebær, og slå dernæst et smut forbi din lokale grønthandler efter et kilo eller to. 

Fyldt med antioxidanter

Kirsebær er en god kilde til antioxidanter og virker antiinflammatorisk. Ved at spise kirsebær forsinker du kroppens aldringsproces, og de røde bær kan modvirke sygdomme som Alzheimers, kræft og hjertekarsygdomme.

Modvirker diabetes

Kirsebærs antiinflammatoriske virkning hjælper med at holde din krop sund. Kirsebær ligger lavt på det glykæmiske indeks, hvilket betyder, at kirsebær ikke påvirker blodsukkeret negativt – kirsebær kan derfor modvirke, at man får diabetes. Har man diabetes, kan kirsebær medvirke til at sænke og stabilisere blodsukkeret.

God søvn

Kirsebær er en af de få typer frugt, der indeholder melatonin – et hormon, der hjælper med at kontrollere søvnmønsteret. En undersøgelse har vist, at hvis man drikker to deciliter kirsebærsaft, når man står op, og igen en time før man skal sove, kan man udvide sin søvn med over en time.

Efter træning

Er du øm efter træning, skal du spise kirsebær. Kirsebær, og særligt kirsebærjuice, beskytter cellerne mod slid og hjælper med at opbygge muskelmasse efter træning. 

Måske er du interesseret i ...

Seneste