Negle og sundhed - hvide pletter på neglene
© Bella Hadid

Det afslører dine negle om din sundhed

De hvide pletter og flossede kanter er ikke bare irriterende, men kan også vidne om mangler ved din sundhed og kost

Der findes mange påstande om årsagen til hvide pletter på neglene og misfarvning. Oftest er tilstanden af dine negle en indikator af din sundhed. Få et overblik over, hvad dine negle prøver at fortælle dig, herunder.

Psst ... Har du uren hud, skal du kende denne ingrediens

Hvide pletter

De hvide pletter på neglene kan komme af flere forskellige årsager. Det kan enten være fra neglesvamp, en allergisk reaktion, luftbobler fra et stød på neglen eller mangel på forskellige vitaminer. For det meste vil de hvide pletter forsvinde, hvis du får mere kalcium og c-vitamin. Er pletterne kommet fra skader på neglen, forsvinder de igen, når den forslåeede negl vokser ud, og er det neglesvamp, skal du forbi apoteket og have den rette behandling.

Misfarvede negle

Har neglene en underlig farve, som ikke er lyserød med hvide tipper, kan det skyldes misfarvning fra tidligere neglelakker eller mangel på vitaminer. Det kan afhjælpes med et tilskud biotin, og du skal samtidig sørge for at fylde tallerkenen op med mad, der har et højt indhold af b-vitamin, såsom laks, æg, tun og grove kerner.

Flossede negle

Hvis du har negle, der flosse kan det skyldes tørhed og mangel på fugt indefra. Derfor skal du tænke over at indtage gode fedtsyrer, som du eksempelvis får gennem avocado.

Rillede negle

De ujævne og rillede negle kan ligeledes være et tegn på manglende fugt, eller mangel på jern og silica. Prøv derfor et kosttilskud med silica, som også styrker hud og hår.

Svage negle

Tynde og svage negle, der knækker hele tiden, er både smertefuldt og besværligt. Svage negle skyldes oftest mangel på protein, der er med til at opbyge de lag keratin, som dine negle består af. Derfor skal du spise mad, der styrker neglene, herunder proteinholdig kost som æg, quinoa, bønner og kød.