Det er godt at drikke alkohol, hvis du vil tabe dig
© Unsplash.com

Det er godt at drikke alkohol, hvis du vil tabe dig

Værsgo', verdens bedste undskyldning for at tage en drink mere er serveret. Find ud af, hvordan alkohol kan påvirke tallet på badevægten

Ny forskning indikerer, at alkohol faktisk kan hjælpe dig med at holde dig slank – måske endda hjælpe dig med vægttabet.

En ny undersøgelse viser nemlig, at kvinder, der drikker mellem en og to genstande om dagen, har væsentligt lettere ved at holde sig slanke sammenlignet med de, som kun drikker alkohol lejlighedsvis eller slet ikke drikker alkohol.

Forskerne mener, at de, som drikker alkohol regelmæssigt, har et højere stofskifte, som gør, at de lettere forbrænder de moderate, daglige mængder alkohol. Samme høje stofskifte ses hverken hos kvinder, som kun drikker engang imellem, og heller ikke hos de, som aldrig drikker alkohol.

Kroppen tilpasser sig altså de moderate mængder alkohol, og bruger enormt meget energi på at forbrænde det. De ekstra kalorier ender altså ikke som ekstra fedt på kroppen. Til gengæld har stofskiftet svært ved at følge med, hvis man kun lejlighedsvis indtager alkohol, og kroppen opbevarer det derfor automatisk som fedt.

Folk, der drikker alkohol, har sundere vaner

Ved samme undersøgelse fandt man også belæg for, at folk, der drikker regelmæssigt, generelt har sundere vaner. Noget tyder i hvert fald på, at man har tendens til at kompensere for den alkohol, man har drukket, og derved spise sundere og mere kaloriefattigt.

HUSK! Det er vigtigt at understrege, at forskerne vil undersøge de nye resultater nærmere, og at mængden af alkohol overstiger det, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.