© Anna Stokland

Dette job gør dig gladest

Drømmer du om at være ligeså lykkelig på arbejdet, som når du har fri? Så skal du stile efter dette job

Føler du dig udbrændt, stresset eller opløftet, når du får fri fra arbejde?

Hvordan du har det på din arbejdsplads kan påvirke dit helbred, og arbejdsglæde kan måles på mange måder: løn, kolleger, frynsegoder, arbejdsopgaver, personlig udvikling med mere.

En ny undersøgelse udgivet i Work, Employment and Society viser, at de mennesker, der er gladest for deres arbejde, er selvstændige.

Vi har ud fra undersøgelsen samlet tre gode grunde til, at du skal blive din egen boss.

1. Udfordring og engagement

Undersøgelsen, der er baseret på svar fra mere end 5.000 mennesker over hele verden, konkluderer, at folk med selvstændig virksomhed føler sig mere udfordrede, engagerede og tilfredse i deres arbejde. De arbejder med det, de brænder for, og det giver et drive og en følelse af værdi.

2. Kreativitet og ekspertise

At sætte mål for sig selv og opnå personlig udvikling resulterer i en mere innovativ tankegang og et kreativt sind. Selvom selvstændige ikke har faste arbejdstider, og derfor ofte arbejder mere end ansatte i organisationer, har de ikke noget imod de lange arbejdsdage. De får nemlig lov til at bruge deres ekspertise og kreativitet hver dag, og de resultater de når, kommer dem til gode.

3. Frihed og selvbestemmelse

Ifølge undersøgelsen sætter selvstændige stor pris på den autonomi, der kommer med jobbet. De har friheden til at udtrykke deres egne synspunkter, have indflydelse ud over deres egen rolle, og konkurrere mod andre virksomheder. At imødekomme høje standarter er meget værdigivende for selvstændige.