10 jobs, der giver størst sandsynlighed for depression ifølge ny undersøgekse fra 2016
© Vogue

Disse jobs gør dig mest deprimeret

En ny undersøgelse viser, at nogle former for jobs har langt større risiko for at udløse en depression end andre. Se en top 10 her

Da man i gennemsnit bruger halvdelen af sit liv på arbejdsmarkedet, har ens arbejde ofte en kæmpe betydning for ens velbefindende og hverdag. Derfor er et godt job vigtigt for at føle glæde i hverdagen. Men ifølge en ny, amerikansk undersøgelse udgivet på Mentalhelp.net er der nogle jobs med større sandsynlighed for, at ansatte udvikler en depression.

Psst ... Her er de farver, du vælge og fravælge til jobsamtalen

Ifølge undersøgelsen kræver mange af de jobs, som ligger øverst på listen, interaktion med offentligheden i form af en-til-en samtaler, hvilket typisk forekommer hos socialrådgivere, i salg eller personlig service.
De brancher, der scorede højest på depressions-kurven var også dem, som kunne menes at have den største forskel på, hvor meget den enkelte yder i forhold til udbytte, samt jobs med meget lidt fysisk aktivitet.

Undersøgelsens resultat blev udarbejdet over en tre-årig periode, og bestod af svar fra 214.413 personer fordelt på 53 forskellige brancher. De ti brancher og jobs med størst sandsynlighed for depression er som følgende:

 1. Chauffør inden for varetransport
  2: Ejendomsmægler
  3: Socialrådgiver
  4: Fabrikant
  5: Servicemedarbejder
  6: Juridisk rådgiver
  7: Renovationsbranchen
  8: Medlemsrekrutering
  9: Finansiel mægler
  10: Print og udgivelse

MERE FRA COSTUME