kærlighed og parforhold får kemi med fælles interesser
© Wenn.com

Disse ting afgør, om I har kemi

Mødet med den eneste ene er ikke bestemt af skæbnen, men af tre afgørende faktorer

Det kan være svært at formulere, hvorfor du og din partner har kemi, eller modsat hvorfor du og dine daværende ikke kærester ikke havde nok af det til at forblive sammen.

Men nu har et nyt amerikansk studie påvist de tre faktorer, som dikterer, hvorvidt kemi opstår.

En åben personlighed

I studiet, der er udgivet i The Science Journal, forklarer professor i psykologi ved California State University, Kelly Campbell, at mennesker med åbne og medgørlige personligheder har langt større chance for at opleve kemi med andre. Dernæst er det faktorer som fælles interesser, gensidig begejstring, lignende personlighedstræk og fysisk tiltrækning, som spiller ind.

“Jo flere af disse karakteriska, som er til stede, desto større chance har individer for at opleve kemi i deres interaktion,” siger Kelly Campbell til engelske My Domaine. Dernæst understreger hun, at romantisk kemi har bedst chance for at opstå ved sammenfald af faktorerne: fælles interesser, ligheder og intimitet.

Fælles interesser

Interesser handler blandt andet om humor – er det de samme ting, der får jer til at grine? Humor er ifølge Campbell afgørende for, hvor stærk en relation man får opbygget.

Ligheder

Deler I grundværdier, moralske kompas, overbevisninger og mål med livet? Hvis det ikke er tilfældet, vil forholdet formentligt ikke holde, da værdier i høj grad dikterer, hvordan man lever sit liv. Derfor vil par med forskelligartede værdisæt støde på mange udfordringer, som vil være vanskelige at overkomme.

Intimitet

Intimitet skal forstås som en følelse af at kunne stole på hinanden, åbne sig op og dele sine inderste tanker og følelser.

Den fjerde faktor

... er timing. Campbell understreger, at du sagtens kan møde en person, hvor alle tre faktorer er til stede, men hvis du er optaget af noget andet eller ikke er ordentligt til stede i mødet, vil kemien ikke have mulighed for at blomstre.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF