© Zara.com

Drop regnjakken – den spolerer din slankekur

Det lyder skørt, men den er god nok. Ny forskning påviser en sammehæng mellem regntøj og slankekure, der går i vasken

Problemet ved slankekure er ofte, at så snart de slutter, tages de tabte kilo på igen. En ny undersøgelse fra Harvard viser en sammenhæng mellem sæsonens nye trend, regnjakken, og hvorfor det kan være svært at holde vægten ved lige.

Undersøgelsen omfattede tests af 621 overvægtige forsøgspersoner, der alle havde gennemgået en slankekur. Forskerne fra Harvard foretog blodprøver på forsøgspersonerne for at finde potentielt skadelige stoffer. Hos de deltagere, der tog ekstra kilo på efter kuren, fandt forskerne høje mængder af fluorstoffer.

Fluorstoffer bruges i mange af de produkter, vi dagligt forbruger. De er gode til imprægnering og findes derfor ofte i dit rengtøj. Derudover findes fluorstofferne i fastfood-emballage, såsom pizzabakker og papiret omkring din burger. Stofferne kan også være i den imprægneringsspray, som du bruger på dine støvler, eller i posen med mikrobølgepopcorn.

Fluorstoffer er en gruppe på omkring 3.000 kemiske stoffer, der nedbrydes meget langsomt og breder sig over hele verden – så selvom et stof måske er forbudt i Danmark, findes det stadig i miljøet. Disse stoffer forstyrrer og begrænser vores stofskifte og forbrænding, og får dig altså til at tage ekstra på i vægt.

Du kan styre udenom fluorstoffer ved at gå efter svanemærkede produkter.