Forskning viser, at tætte venner deler hjernebølger
© Anna Stokland

Du og dine veninder deler mere, end du tror

Er du og dine veninder ofte på samme bølgelængde? Det findes der en videnskabelig forklaring på

Det er skønt at have venner, som man kan dele alting med. Og det er faktisk ikke helt tilfældigt, hvem vi danner venskaber med. Et nyt studie viser, at tætte venner deler mere end mad, tøj og oplevelser – de deler også hjernebølger.

Ifølge studiet, der er udført af tre forskere i psykologi og hjerneforskning, er venners hjerner meget ens, når det kommer til, hvordan de opfatter verdenen omkring dem.

I studiet blev vennepar præsenteret for forskellige videoklip, mens deres hjerner blev scannet. Forskerne kunne se, at de naturlige reaktionsmønstre, som videoerne skabte i hjernerne hos testpersonerne, var ens hos tætte venner og forskellige hos folk, der ikke kendte hinanden.

Resultaterne var faktisk så tydelige, at forskerne ud fra scanningerne med det samme kunne se, hvem af testpersonerne, der var venner og hvem, der ikke var.

Således kan det konkluderes, at tætte venner er ens i måden, de opfatter og fortolker verden på. Studiet kan desuden hjælpe til at forklare, hvorfor vi 'klikker' med nogle mennesker og ikke med andre.

Det er altså ikke kun interesser, interne jokes og tøj, vi deler med vores bedste venner – vores hjernebølger er også synkroniserede.