Den 80-årige forfatter Joan Didion var kampagneansigt for Céline SS15
© Wenn

Er du bange for at blive gammel? Så bliver du det!

Er du bange for alderdommen? Så skal du justere din tankegang. Frygten for at blive gammel får dig nemlig til at ældes

Frygter du alderdommen? Så er du ikke den eneste. Knap 60 procent af danskerne er bange for at blive gamle, og tendensen er den samme i resten af verden.

Store dele af samfundets tilstræbelser – de produkter, vi køber og de ideologier, vi tager til os – er direkte relateret til en besættelse af ungdom.

Men ifølge to nye studier i tidsskriftet Psychology and Aging, kan frygten for at ældes have en negativ indvirkning på, hvordan man ældes i virkeligheden.

Undersøgelsen, der er udarbejdet af forskere fra Yale School of Public Health, er den første, der viser en sammenhæng mellem ens holdning til aldring og sandsynligheden for alderdomsbetingede sygdomme, såsom Alzheimers.

Omfavn din alder

En af undersøgelsens cases tager udgangspunkt i 158 personer, der har svaret på et spørgeskema med negative udsagn om aldring, såsom “ældre mennesker har svært ved at lære nye ting.”

25 år efter spørgeskemaundersøgelsen, undergik de 158 deltagende en hjernescanning. Personerne var nu omkring 68 år gamle, og resultaterne var overraskende.

Her viste det sig, at de deltagende, der i overvejende grad var enige med de negative stereotyper om aldring, også viste sig mere tilbøjelige til at få hjernesygdomme relateret til alderdom, såsom demens.

Konklusion: Omfavn din alder. I vores samfund sidestilles aldring ofte med noget negativt, men sådan behøves det ikke at være. Så begynd du bare at aldre i dag – det er sundt for sjælen.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!