Facereading

Facereading: Derfor skal du også prøve det

Skønhedsredaktør Marie Alkestrup har testet facereading hos facereader Fattima Loreen, og er blevet overbevist om, at man kan lære meget om sig selv og ikke mindst sin fremtid ud fra udseendet på ens næse.

“Indrømmet, som skønhedsredaktør og selverklæret narcissist med hang til at stirre mig selv i spejlet flere timer dagligt, var jeg noget skeptisk overfor, hvad et andet menneske mon kunne fortælle mig som jeg ikke allerede vidste om mig selv ud fra mine ansigtstræk? Men det ansigt og de træk jeg kender så godt – på godt og ondt, er ifølge den anerkendte facereader Fattima Loreen nøglen til at forstå sig selv, sin fortid og måske også ens fremtid meget bedre. Jeg gik i hvert fald derfra med et helt nyt perspektiv på nogle af de mønstre, der tidligere har domineret mine handlinger i livet, men også med fornyet håb for fremtiden samt en følelse af selvtillid – og sjovt nok – også en glæde ved nogle af de træk i mit ansigt, som jeg normalt er knap så vild med i spejlbilledet.”

“Indrømmet, som skønhedsredaktør og selverklæret narcissist med hang til at stirre mig selv i spejlet flere timer dagligt, var jeg noget skeptisk overfor, hvad et andet menneske mon kunne fortælle om mig ud fra mine ansigtstræk – som jeg ikke allerede vidste. Men det ansigt og de træk jeg kender så godt – på både godt og ondt, er ifølge den anerkendte facereader Fattima Loreen nøglen til at forstå sig selv, sin fortid og måske også ens fremtid meget bedre. Jeg gik i hvert fald derfra med et helt nyt perspektiv på nogle af de mønstre, der tidligere har domineret mine handlinger i livet, men også med fornyet håb for fremtiden samt en følelse af selvtillid – og sjovt nok også en glæde ved nogle af de træk i mit ansigt, som jeg normalt er knap så vild med i spejlbilledet.”

Hvad er facereading?

“Inden vi går i gang med selve læsningen af mit ansigt, forklarer Fattima mig lidt om, hvad facereading er, og at hun praktiserer den slags, der hedder kinesisk ansigtslæsning. Denne type Facereading stammer oprindeligt fra det gamle Kina fra 2.500 år tilbage, hvor den kinesiske kejsers konkubiner ikke måtte blive rørt af de læger, der skulle undersøge dem. Derfor pegede kvinderne på en dukke, hvor den pågældende smerte sad, og ud fra dette begyndte man at kortlægge symptomer med forskellige udslag i ansigtet. Udfra disse optegninger kunne man til sidst se en sammenhæng med træk eller tegn i ansigtet, som gik igen i sammenhæng med en bestemt sygdom. Dette blev starten på læren om facereading, som siden blev udbredt til hele Kina, og som i dag er en praksis, der bruges til alt fra vejledning i karrierevalg til sundhed, dine følelser og talenter. Tanken bag facereading er, at vi kommer til denne verden med nogle evner eller et særligt formål, men ofte bliver sendt på omveje af livet i form af forskellige traumer fra barndommen eller andre livsomvæltende begivenheder. Ved hjælp af facereading skulle du kunne blive opmærksom på dit oprindelige formål og genfinde kontakten til dine evner, i takt med at facereaderen belyser dem undervejs i læsningen af dit ansigt. Fattima beskriver selv, at hendes speciale er at hjælpe folk med at finde deres plads i livet, især indenfor valg af karriere.

Facereading er desuden en teknik, som alle kan uddanne sig i, og ifølge Fattima derfor ikke en særlig evne, ligesom at hun heller ikke betragter sig som clairvoyant, men derimod som en, der kan hjælpe dig til at se de mønstre, der går igen i dit liv. På den måde kan hun hjælpe dig med at ændre dem, fordi din hjerne nu endelig forstår, hvorfor du for eksempel bliver ved med at falde for partnere, som ikke er følelsesmæssigt tilgængelige. Og med de ord, gik hun i gang med at læse mig.”

Sådan foregår ansigstlæsning

"Siddende i en stol med Fattima overfor, fik hun mig til at lukke øjnene og tage nogle dybe vejrtrækninger. Denne indledende proces bruger hun til at aflæse din energi, da Fattima, som hun forklarede det, først aflæser din energi, og ud fra dette danner sig et indtryk, hun bagefter søger at bekræfte gennem facereadingen. Hele ansigtslæsningen tager omtrent en time, hvor hun i mit tilfælde startede med at beskrive den energi hun mærkede fra mig, og derefter satte ord på de egenskaber, hun mente definerede mig. Jeg havde for eksempel meget af elementet træ i mig. Det vil sige, at jeg ifølge hende er en person, som er meget målrettet og altid har et formål med det, jeg foretager mig.
Du vælger desuden selv, hvor meget du vil bidrage med, når hun kommer med sine forskellige antagelser, men som Fattima sagde: Jo mindre du snakker, jo mere tid har hun tid at dele sine betragtninger. Mit skeptiske jeg prøvede derfor også at holde igen med, hvor meget jeg fortalte, da jeg jo gerne ville se, hvad hun kunne sige ved bare at kigge på mig."

facereading

Fattima Loreen er indehaver af Loreen Institute, hvor hun kan bookes til facereading og tilbyder forskellige kurser og undervisning i at blive facereader.

© Blake Birkedal

Hvad lærte jeg under min facereading?

"På mange måder blev jeg mere bekræftet i ting, jeg allerede vidste om mig selv, men der kom også nogle store øjenåbnende overraskelser.

Hun bekræftede mig for eksempel i, at jeg er et menneske med mange meninger, som står meget fast i at holde på dem, hvilket igen leder tilbage til, at jeg har meget træelement i mig. Men så sagde hun noget, som kom bag på mig. Nemlig at jeg havde utroligt meget lederegenskab i mig. Hvilket jeg aldrig har tænkt om mig selv, da jeg er et ret sensitivt menneske, og en leder i mine øjne oftest kan være en lidt mere frembrusende type, som nok godt kan lide at bestemme over andre. Her fremhævede hun netop min sensitivitet og evne til at fornemme andre mennesker, hvilket hun så som en kæmpe force i denne sammenhæng.

Derfor sagde hun også, at det ikke var et spørgsmål om hvis, men i stedet når jeg blev leder, og går dette i opfyldelse, har denne facereading helt klart været med til at belyse nye karrieremuligheder for mig.

Dernæst begynder Fattima at se på mine ører, som hun forklarer fungerer lidt ligesom årerne i et træ, hvor man ved linjerne kan se meget præcist tidspunktet for nogle vigtige nedslagspunkter og traumer i barndommen. Og her rammer hun faktisk plet hver gang.
Hun kunne også se, at mine tyvere har været meget hårde, og sagde ordret, at det var som om der var sket noget med mig i start tyverne. Også der ramte hun helt rigtigt, da jeg i en alder af 22 år fik en kronisk nerveskade efter en knæoperation, hvilket jeg brugte år på at kæmpe med. Det så hun, men sagde så tillykke, fordi jeg ifølge Fattima nu var på den anden side af de mørke tider i mit liv."

Afslørende næse

"Og så kom vi til næsen, et punkt i min ansigt, jeg ikke selv er synderligt glad for, når jeg som tidligere nævnt sidder og overbeglor mit eget spejlbillede. En af de ting mit kritiske blik ofte hæfter sig ved er et markant bump på næsen, som jeg nu, efter at have mødt Fattima vil øve mig i at se på med mildere øjne. Bumpet er nemlig et udtryk for, at jeg er en meget perfektionistisk person med hang til at være for hård over for mig selv.

En anden ting min næse viser om mig er ifølge Fattima, at jeg er det, man kalder en Human Angel. Det betyder, at jeg er lidt mere sensitiv end andre, og derfor også særligt god til at fornemme stemninger. Alt dette kunne hun se ved den streg, der kløver sig ned under min næsetip. Igen en streg jeg før har skældt ud på, men som nu er et minde om, at jeg måske kan noget helt særligt, som jeg bør værne om. Og det bringer mig frem til min oplevelse af få læst mit ansigt."

Hvad synes jeg om min oplevelse med facereading?

"Om man tror på det eller ej, må jeg indrømme, at jeg gik fra skeptisk til overbevist, da Fattima blandt andet kunne nævne nogle skelsættende år fra min barndom – og også se nogle ting i mig som man ikke umiddelbart vil kunne ved blot at møde mig eller for eksempel lure på min Instagram-profil. Desuden tror jeg på at alle oplevelser, der kan give dig et mere positivt perspektiv eller følelsen af selvtillid, som jeg for eksempel fik, da hun fremhævede mine iboende lederegenskaber, er værd at samle på. Facereadingen mindede mig også om, at ingen skal have lov at dæmpe dit indre lys, at det er okay at tage plads og fylde, og hvis du har mennesker i dit liv, som modsat ønsker at dæmpe dig, så skal de ud.

Dette møde fik mig derfor til at gå 100 gange lettere ud af døren med en fornyet følelse af stolthed omkring mig selv og ikke mindst min satans næse, som pludseligt er blevet beviset på noget godt ved mig frem for et bogstaveligt bump i spejlet. Og i forhold til nogle af de ting Fattima så for min fremtid, kan jeg afsløre, at nogle af dem allerede så småt er ved at gå i opfyldelse."

Costume var inviteret til at teste.

En facereading session på omtrent en time ved Fattima Loreen tilbydes i Zoom Facereading og koster 3.333 kr.

Læs mere på Fattimaloreen.com, og vil du blive endnu klogere på facereading har Fattima Loreen også skrevet bogen Ansigtslæsning - Enkelte teknikker til at forstå ansigtets sprog, som kan findes her.