Morgenmadsprodukt
© Life Of Pix

3 fødevarer, der gør dig mere sulten end mæt

Vil du gerne spise sundt? Så pas på med disse helt almindelige fødevarer, som får dig til at spise endnu mere

Vi har tidligere erfaret, at der er bestemte tidspunkter, hvor du er særligt lækkersulten, og at du faktisk kan blive mere sulten af at spise et æble. Men hvilke andre fødevarer gør os mere sultne end mætte?

Tørre morgenmadsprodukter

En undersøgelse har tidligere vist, at mad med et højt indhold af vand fylder din mave mere op end mad med et lavt vandindhold. Tørre morgenmadsprodukter, som Havrefras og cornflakes, indeholder ikke særlig meget vand og derfor føler du dig kun mæt i kort tid efter indtagelse.

I stedet kan du med fordel starte morgenen med en lækker havre- eller quinoagrød, som har et højere vandindhold.

Sodavand med kunstige sødestoffer

Ifølge Time viser en australsk undersøgelse, at din hjernes belønningscenter stimuleres, når du spiser madvarer med kunstige sødestoffer, som eksempelvis findes i sodavand uden kalorier. Sødestofferne er for din krop et tegn på, at du snart indtager flere kalorier, som giver dig energi.

Det er dog ikke sikkert, at du efter din sodavand spiser et måltid, og derfor reagerer din hjerne og fortæller dig, at du altså skal have noget mad, og dermed opstår der en sult.

Saltede snacks

Du kender det sikkert. Når du først har spist én, kan du ikke lade være med at spise flere chips. Grunden til dette er, at chips indeholder meget natrium, hvilket giver dig lyst til at spise mere.

Hjernescanninger viser nemlig, at natrium udløser dopamin, og din hjernes belønningscenter stimuleres altså, ligesom det gør, når du drikker zero-sodavand.

Vil du have flere gode råd til din sundhed? Så tjek de dumme vaner, der får dig til at tage på eller Costumes moderedaktørs test af et spændende tiltag, der skal ændre hendes indtag af junkfood.

MERE FRA COSTUME