Ny undersøgelse: Sort humor er en god ting
© Victor Jones

Har du sort humor? Det skal du være glad for

Synes du, at jokes om død, ødelæggelse og farlige sygdomme er sjove? Det er faktisk ingen dårlig ting. Læs her, hvorfor du bør være stolt af din sorte humor

Bliver folk sommetider fornærmede over din sorte humor? Det skal du ikke være ked af. Der er nemlig stor sandsynlighed for, at du er klogere end dem.

Det fremgår af en ny undersøgelse ved det medicinske universitet i Wien, som påviser, at folk med sort humor er mere inteligente.

Undersøgelsen, der er offentliggjort i Cognitive Processing, havde 156 deltagere, som allesammen skulle se og bedømme tegnefilm, som indeholdte sort humor. De blev spurgt, hvorvidt og hvordan filmen påvirkede dem.

Deltagerne blev også undersøgt på verbal og nonverbal intelligens, humørforstyrrelse og aggresivitet. De, som forstod den sorte humor, scorede også højest på intelligens og lavest på aggression og humørforstyrrelse.

Forskerne bag undersøgelsen mener, at sort humor og intelligens går hånd i hånd, fordi det i høj grad kræver både kognitive og emotionelle evner at forstå den sorte humor.

Så næste gang, nogen bliver fornærmede over din humor, skal du ikke blive flov. Det er dig, der er den mest intelligente. Tillykke – du er både sjov OG klog!

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF