Her er det bedste tidspunkt at detoxe
© Victor Jones

Her er det bedste tidspunkt at detoxe

Hvis du forbereder en detox-kur, skal du finde kalenderen frem. Der findes nemlig et særligt tidspunkt, hvor du får allermest ud af dine anstrengelser

For mange står foråret i sundhedens tegn, og hvis det også er tilfældet for dig, kanen udrensende detox være et glimrende redskab til at komme i gang.

Før du starter, bør du gøre dig bevidst, at der findes ét tidspunkt, hvor får allermest ud af din detox: Når du har ægløsning.

Det findes der tre gode grunde til, og du får dem herunder.

1. Hjælp din lever

Hvis du føler dig inaktiv, deprimeret, doven og omtåget, eller oplever humørsvingninger og uren hud, kan skyldes, at dit østrogenniveau er for højt. Din østrogen topper, når du har ægløsning og din lever fungerer som det naturlige afgiftningsorgan, der nedbryder østrogenen. Men nogle gange kan det være en god idé at hjælpe leveren lidt på vej, hvilket du blandt andet kan gøre med en detox-kur.

Elsk din lever under ægløsning, og du vil blive tilbagebetalt i effektiv, naturlig afgiftning.

2. Husk humøret

Under ægløsning er samtidig det tidspunkt, hvor dit humør er mest stabilt. En detox kan være hård mod kroppen, og derfor kan det betale sig at detoxe under æglæsning, så vil du føle dig mere rolig og i kontrol.

3. Brug din yang

Inden for traditionel kinesisk medicin findes konceptet yin og yang, der handler om afbalancerede energier. Energien yin nedkøler kroppen, mens yang opvarmer.

Når du har ægløsning er yang dominerende, og en detox-kur er præget af yin. Derfor vil kombinationen af de to energier virke bedst og give en god balance.