Moringa er det nye superfood, du skal kende
© Anna Stokland

Her er det nye superfood, du bør kende

Grønkål, matcha og gurkemeje har længe siddet på tronen over sunde tilskud, men nu er et nyt superfood dukket op til overfladen, som har endnu flere sundhedsmæssige fordele

Begejstringen vil ingen ende tage, når snakken falder på de såkaldte superfoods og deres mange sundhedsmæssige fordele for både helbred, hud og hår.

Nu er et nyt superfood dukket op til overfladen, som skulle være endnu mere effektfuldt end både matcha-te og grønkål, og stammer fra planten Moringa oleifera, bedre kendt som peberrodstræ.

Psst ... Sådan får du ny energi på under et minut

Moringa har oprindelse i Asien, primært i Nepal, Indien og Pakistan, hvor planten er blevet brugt i flere tusinde år som naturmedicin. Plantens blade knuses og bliver derved til et grønt pulver, der kan blandes i både vand, juice og smoothies.

Hvorfor er Moringa interessant?

Moringa-bladene er spækket med C-vitamin, calcium, kalium, aminofedtsyrer og flavenoider, som er en gruppe naturstoffer, der har en dæmpende effekt på allergier. Ligeledes indholder bladene chlorogensyre, som virker antiinflammatorisk samt stabiliserer blodsukkeret, hvilket gør det nemmere at kontrollere den søde tand.

Ifølge en artikel udgivet på Ecology of Food and Nutrtion er Moringa-bladenes indhold af C-vitamin syv gange højere, end det du finder i appelsiner og indholder fire gange så meget A-vitamin som gulerødder. Ifølge en undersøgelse udgivet i Phytochemistryindeholder planten også isothiocyanater, hvilket bidrager til at gøre kroppen mere modstandsdygtig over for visse kræfttyper.

Moringa-pulver er det nye superfood

Moringa pulver, Matas.dk 127 kr.

Moringa indeholder dermed masse af sundhedsfremmende vitaminer og antioxidanter, og det er måske værd at overveje at lade det sunde pulver få en fast plads i den daglige kostplan.

MERE FRA COSTUME