Olivia Palermo, Cocoon Tea Artisans, Uhmm madboks
© Wenn.com / PR

Her er teen, der gør dig smuk

En skønedste lavet på lækre ingredienser, superbær som den perfekte snack og en uundværlig madboks. Vi giver dig sommerens bedste sundhedstips

Sommersolen varmer, og vi kigger nærmere på de frugter, der er de sundeste at spise. En ny bog giver dig gode idéer til, hvordan du kan minimere madspild, mens palmeblade har været inspirationen for en ny madboks. Og så er der godt nyt til alle te-drikkere.

1. Spis skrællen

Skræl og skrog fra frugt og grønt ender oftest i skraldespanden, men det er synd. Ofte er skrællerne nemlig fyldt med vitaminer, og der er ingen grund til at lade dem gå til spilde. I bogen Skræl er ikke skrald får du masser af inspiration til, hvordan du kan forvandle ‘skrald’ til lækre snacks, olier, supper eller marmelade med masser af smag. Fra blomkålsblade til pesto, fra løgskræl til løg-olie og fra gulerod til knækbrød – mulighederne er mange, og madspildet mindre.

2. Superbær

Frugt smager godt og bedst om sommeren, men der er forskel på frugt – og særligt på indholdet af frugtsukker. For meget frugtsukker sætter sig på sidebenene, og det kan derfor være en god idé at skære ned på de mest frugtsukkerholdige af slagsen som æbler og vindruer og i stedet nyde godt af frugter som hindbær, jordbær, melon, blommer og blåbær, der alle hjælper dig til et stabilt blodsukker. Sidstnævnte har gjort sig fortjent til titlen som superbær. Blåbær er nemlig spækket med C-vitamin og har et af de højeste indhold af antioxidanter, hvilket gør dem til den perfekte sunde snack. Året rundt.

Blåbær

© iStock

3. Skønhedste

Cocoon Tea Artisans har netop lanceret seks varianter af velsmagende, økologisk te – Earl Grey, grøn te med kvæde, hvid te med ingefær, en urtete og to versioner af Oolong-te, som i Asien har kælenavnet skønhedste, da den efter sigende giver huden glød. Med undtagelse af urteteen er alle teerne baseret på teplanten Camellia Sinensis, som forskere mener kan forebygge cancer, Alzheimers og et højt kolesteroltal. Teen er i fine tindåser, der pynter i køkkenet og samtidig bevarer teens vitaminer, mineraler og antioxidanter.

4. Uhmm

I tusinder af år har palmeblade været brugt til både at pakke mad ind i og som tallerken. Det har inspireret folkene bag Uhmm Box. Den multifunktionelle boks er så godt som uundværlig i ethvert køkken og perfekt til madpakker eller rester fra aftensmaden. Fyld boksen med din frokost, og fold den ud som en tallerken. Når du kommer hjem, smider du den bare i opvaskemaskinen, og så er den klar til næste dag. Uhmm boks er lavet af bæredygtigt polypropylen, der sikrer, at din mad opbevares sikkert og uden kemi.