Vitaminvingummier og vitamingummies.
© Unsplash.com

Hvor sunde er vitamin-vingummier?

Virker vitamin-vingummier, eller er de mere usunde end sunde? Vi svarer på alle dine spørgsmål omkring de populære vitamin-gummies, der i dag fås til at styrke hår, hud, negle og generel sundhed

Vitamin-vingummier

Har du fulgt bare lidt med online eller besøgt din lokale helse- og skønhedsforhandler, har du nok bemærket det boomende udvalg af vitamin-vingummier. Trenden startede i USA, da blandt andre Kardashian-søstrene var med til at fremme hårvingummierne fra Sugarbearhair. De blå vingummibamser blev en kæmpe succes og påbegyndte en bølge af vitamin-vingummier.

Alene i USA blev der i 2018 ifølge en artikel fra Huffpost.com solgt vitamin-vingummier for mere end en billion dollars. Det tal er formentligt kun blevet højere, hvis væksten er gået som i Danmark, hvor næsten alle kosttilskud i dag fås som søde gummies. Særlig populært er det at lave vitamin-vingummier med kosttilskud til hår, hud og negle.

Vi kan nok blive enige om, at vingummiernes søde smag gør det daglige vitaminindtag en del mere appetitvækkende, men hvor sundt er det egentligt? Det gør vi dig klogere på her.

Til denne artikel har vi rådført os med Martin Kreutzer, Ernæringsekspert og forfatter på Velsmurt.nu, og spurgt ham om, hvilke fordele han ser i at spise vitamin-vingummer:

“Helt overordnet kan man diskutere om det er nødvendigt at tage en vitaminpille, uanset om det er som tablet eller vingummi. Sundhedsmyndighederne vurderer ikke, at det er nødvendigt for gennemsnittet. Vil man gerne tage vitaminpiller, er det naturligvis vigtigt, at man får det gjort, og her kan det for visse personer være en fordel at vitaminerne kommer i en sød og smagfuld indpakning i stedet for som tabletter" svarer Kreutzer.