I denne alder er du bedst til at træffe spontane beslutninger
© Anna Stokland

I denne alder er du bedst til at træffe hurtige beslutninger

De fleste døjer indimellem med ubeslutsomhed, men der findes et specifikt tidspunkt i dit liv, hvor du er god til at tage hurtige og spontane valg

Skal du have de røde bukser eller den sorte nederdel på til jobsamtalen? Skal sommerferien gå til Ibiza eller Sverige? Og hvad skal du servere for dine gæster næste lørdag?

Flere af os døjer med kronisk ubeslutsomhed, men der findes en bestemt periode i dit liv, hvor du er god til at træffe hurtige beslutninger – uden at tænke alt for meget over dem.

Ny forskning viser, at du er den ultimative beslutningstager, når du er 25 år gammel.

Resultatet stammer fra en undersøgelse i Plos Computational Biology Journal. Mere end 3.400 testpersoner mellem fire og 91 år deltog i undersøgelsen, hvor de blev stillet overfor en række forskellige opgaver. Det viste sig, at alder var den eneste faktor, der havde betydning – hverken køn, sprog eller uddannelse spillede ind.

Det er ikke kun dét at træffe tilfældige beslutninger, der topper i en alder af 25 år. Undersøgelsen påviste endvidere, at alder spiller ind i forhold til vores kreative evner, der også er på deres højeste hos 25-årige.