Sådan reducerer du akne
© Unsplash.com // Anna Stokland

Kan denne te kurere urenheder?

Kæmper du for at få en smuk og glat hud? Så skal du måske prøve at drikke denne te, som du med garanti allerede har i dit hjem

De fleste af os har kæmpet med akne og uren hud i vores teenageår. Men er du i dine tyvere stadig indehaver af en hud, der overrasker med urenheder lidt for ofte? Så kan denne te måske være løsningen.

Mange af os har febrilsk søgt nettet tørt for ekstra tips og tricks mod urenheder, men flere af dem er fejlvejledende, eller har en direkte dårlig effekt på din hud.

Der findes selvfølgelig nogle grundlæggende tips for at slippe af med urenheder, men nogle gange vil man gerne prøve lidt ekstra.

Effekten af et overraskende virkemiddel imod akne har fået brugerne på Reddit til tasterne. Flere brugere, der led af uren hud, kunne berettige om, at en kop pebermynte-te om dagen havde en synlig effekt på huden efter en periode på cirka tre måneder.

Og ifølge dermatologen Joshua Zeichner findes der data, som underbygger Reddit-brugernes udtalelser: “Der er data som antyder, at pebermynte-te kan have anti-inflammatoriske egenskaber og kan formindske aktiviteten af bestemte hormoner i kroppen,” udtaler han i et interview til Stylecaster.

Da akne i nogle tilfælde er påvirket af hormonbalancen i din krop, kan teen derfor virke stabiliserende for huden – det er dog ikke videnskabeligt bevist, eller garanteret at virke i alle tilfælde. Zeichner tilføjer da også, at selvom teen kan have positiv indflydelse på din hud, skal den ikke erstatte din normale hudplejerutine.

Vi vil give pebermynte-teen en chance, hvis ikke for dens dermatologiske virkemidler, så for den lækre smag. Nedenfor har vi fundet tre forskellige pebermynte-te, hvis du også vil prøve.