© Victor Jones

Kan et par kopper kaffe få dig til at se yngre ud?

Danskerne er svært begejstrede for kaffe, men er den koffeinholdige drik egentlig god eller dårlig, når det kommer til dit udseende?

Danmark snupper en flot fjerdeplads på listen over lande med højest kaffeindtag per indbygger.

Vi elsker kaffe, men vi har efterhånden hørt en del forskellige udsagn om, hvorvidt drikken er god eller dårlig for os. Nu har den nyeste forskning talt, og heldigvis er der er godt nyt til alle kaffeelskere.

En ny undersøgelse viser nemlig, at et par kopper kaffe dagligt kan have en betydelig sundhedsmæssig fordel. Undersøgelsen fra Stanford University beviser, at koffein kan bekæmpe tegn på aldersrelateret inflammation, som kan få din hud til at fremstå rødlig og træt.

Og som om det ikke var nok, har flere undersøgelser påvist, at lang levetid og indtagelse af koffein også hænger sammen.

For at finde frem til resultaterne har forskerne foretaget analyser af blodprøver fra 100 personer i alle aldre. Det var naturligt nok den ældre gruppe, der havde flest inflammatoriske gener, men kaffedrikkerene var bedst beskyttede mod aldersrelateret inflammation. Undersøgelsen viste, at jo mindre koffein testpersonerne indtog, desto større var tilbøjeligheden til kronisk inflammation.

Inflammation kommer helt naturligt med alderen, men undersøgelsen beviser, at du kan reducere den ved at drikke kaffe. Så næste gang kaffetrangen melder sig, skal du ikke tøve. Du kan bare drikke løs af den varme drik.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF