nem detox med tørbørstning og kaffe-kur
© Anna Stokland

Nemme former for detox – der ikke kræver viljestyrke

De populære udrensningskure er ofte ret omfattende, men med disse tre tips får du velvære helt uden afsavn

Ordet detox dukker tit op, når talen falder på sundhed og velvære, men ofte er de populære kure ret besværlige og kræver stor viljestyrke. Er du ikke til streng diæt, findes der heldigvis nogle lettere genveje, som også giver udrensende velvære – helt uden store anstrengelser.

Vi har samlet de tre nemme tips, som vil give kroppen et velfortjent afbræk og en bedre balance.

Psst ... Derfor er chokolade en god kur mod hoste

Skift kaffen ud

Vil du give kroppen en velfortjent pause fra de mange kopper kaffe, som hurtigt ryger ned i løbet af en hektisk hverdag, kan du skifte den koffeinholdige drik ud med et mildere alternativ. Dandelion root kaffe, også kaldet Mælkebøtte karamel nød, både ligner, dufter og smager lidt som kaffe, men er uden koffein og giver tilmed en naturlig udrensning af kroppen.

Tørbørstning

Har du endnu ikke prøvetat tørbørste huden, bør du straks komme igang. Det giver nemlig den dejligste fornemmelse i kroppen, udrenser, og flere påstår endda, at daglig tørbørstning mindsker appelsinhud markant.

Sauna

Uanset om du er til den infrarøde eller den almindelige sauna, bør du unde dig selv et besøg i varmen, som udrenser, dræner kroppen for ophobet væske og giver ro. Undersøgelser viser, at hjerterytmen sænkes, når du er i sauna, og den beroligende effekt kan endda måles efterfølgende. Har du en stresset hverdag, kan du derfor med fordel lægge et saunabesøg ind i skemaet.