Peanuts er ikke sunde nødder
© Pixabay

Nødderne, du skal stoppe med at spise

Nødder smager dejligt og de fleste af dem er også sunde. Men der findes undtagelser, inklusiv denne velsmagende favorit

De fremhæves altid som det sunde alternativ til fredagens hyggechips, og det er også tilfældet med de fleste nødder, på nær denne ene og meget populære sort. De lækre peanuts har nemlig en knap så tiltalende bagside, som måske vil få dig til at genoverveje den salte snack.

Psst ... 7 ting, du bør spise inden sengetid

Peanuts er som mange andre nødder propfyldt med gode fedtsyrer, der blandt andet er med til at fugte huden indefra og er en vigtig del af kroppens byggesten. Desværre sættes peanuts også i forbindelse med en knap så rar følgesvend: Aflatoksin, som er et svampegiftstof, der i værste tilfælde kan være kræftfremkaldende.

Ifølge Fødevarestyrelsen dannes aflatoksiner under tropiske og subtropiske forhold, og kommer som følge af angreb fra skimmelsvamp på den høstede råvare.

I Danmark har vi ikke det varme klima, der skal til for at danne aflatoksin, og det findes derfor ikke dansk producerede råvarer.

Det samme kan desværre ikke siges om udenlandske råvarer, og derfor bør du vælge nogle andre snacks end peanuts, næste gang du skal hygge med en godserie.