Street Style Emili Sindlev
© Anna Stokland

Videnskaben har talt: Det er det indre, der tæller

Vil du gerne være den, de andre kigger efter? Så er det her et oplagt sted at starte.

Du kender garanteret følgende udsagn: “Det er det indre, der tæller.” Og faktisk har forskning stadfæstet, at det ikke blot er en kliché, men faktisk fuldstændig korrekt.

Ifølge en rapport udgivet i Personality and Individual Differences i 2019 betragtes søde mennesker som mere fysisk attraktive end personer, der modsat ikke fremstår søde eller imødekommende.

Rapporten er baseret på en undersøgelse, hvor 120 studerende fik uddelt 60 forskellige billeder af ukendte kvindeansigter. Herefter blev de bedt om at rangere billederne ud fra kvindernes udseende. To uger senere blev de samme studerende bedt om at komme tilbage, og igen skulle kvinderne på billederne rangeres efter, hvor attraktive de studerende fandt dem – dog med den betydelige forskel, at der denne gang blev fortalt en fiktiv historie om hver kvinde, som enten var overvejende postiv eller negativ.

Rangeringer i forsøgets første del var tilnærmelsesvis ens, men i anden del, efter de studerende havde hørt de forskellige historier, skete der noget bemærkelsesværdigt: Ansigter parret med positiv information blev rangeret som de mest attraktive, mens ansigter parret med negative historier blev rangeret som mindre attraktive. Overordnet set fik de sødeste personer altså en højere rangering, mens de mindre søde fik en tilsvarende lav rangering.

Konklusionen? Folk ser i bund og grund, hvad de gerne vil se. Hvis de ved, du er en god person, vil det påvirke både dit udseende og din udstråling.