© John Paul Tyrone Fernandez / Pexels.com

10 nytårsforsæt, du faktisk kan holde

Er du også træt af altid at skuffe dig selv med tomme løfter om mere træning og mindre sukker i det nye år? Så læs med her.

Et nyt år står på tærsklen – og med afslutningen på et år og begyndelsen på et nyt følger traditionen tro de berygtede nytårsforsæt.

Er du også træt af altid at skuffe dig selv med tomme løfter om, at du i det nye år vil træne mere, spise mindre usundt og måske skære lidt ned på byturene?

Så læs med her, hvor vi giver 10 simple nytårsforsæt, du faktisk kan holde.

1. Send håndskrevne breve

Der er intet som at modtage et sødt, personligt og håndskrevet brev eller kort. Men vi er for dårlige til at få det gjort og ender (næsten) altid med den lette sms- eller mail-løsning. Spred glæde og smil ved at sende et lille brev til en, du holder af – bare for at fortælle, at du tænker på ham eller hende.

2. Donér småpenge

Det er langt fra alle, som har råd til at støtte den ene velgørende organisation efter den anden. Men du har sikkert en bunke småpenge til at ligge og rode rundt i bunden af tasken – og hvorfor ikke støtte den venlige hjemløse ved Føtex med dem?

3. Sig tak

De fleste af os siger tak hver eneste dag, men der er tidspunkter, hvor et ekstra tak kan gøre den store forskel. Hvad med at efterlade et lille brev med ordet 'tak' skrevet på til hende, der gør rent på kontoret? Eller hvad med at sige tak til manden, der gad at flytte sig, så du kunne komme ind i metroen?

© Pixabay

4. Brug færre plastikposer

De er smarte og lige ved hånden, når du er ude at handle – men de negative følgevirkninger for miljøet ved at bruge utallige plastikposter er ret store. Brug i stedet et stofnet, du kan genbruge på hver indkøbstur.

5. Vær taknemmelig

Hvis vi alle sammen kunne minde os selv om, hvad vi er taknemmelige for hver eneste dag, ville verden måske være et lidt rarere sted at være. Mind dig selv om, at du er taknemmelig for at have et hjem og mad på bordet, eller fortæl din kæreste eller veninde, at du er taknemmelig for at have ham eller hende i dit liv. Det kræver ikke så meget, men spreder glæde og kærlighed.

6. Læg din telefon væk

Det er umuligt gemme telefonen væk hele tiden – men når du spiser eller tilbringer tid med din familie eller kæreste, kan du med fordel slukke for din teknologiske følgesvend.

7. Ryd op i din indbakke

Brug ved slutningen af hver arbejdsdag fem minutter på at rydde op i din mail-indbakke. Slet beskeder, du ikke har brug for længere, og læg de resterende i mapper. Hvis du gør dette til en fast rutine, vil det være meget mere overskueligt at møde ind på arbejde hver morgen.

8. Lav i stedet for at købe

Mange af os køber mad- og drikkevarer, vi sagtens kunne lave selv – som for eksempel to go-kaffe eller færdigblandede salater. Spar penge og vær sikker på, hvad du kommer i din krop, ved at lave maden og drikkevarerne fra bunden.

9. Brug 10 minutter udenfor – hver dag

Det kan være svært at forestille sig, men med lange arbejdsdage og pligter hjemme bruger mange af os nok ikke engang ti minutter udenfor om dagen. Gør det til en fast rutine at gå en tur, tag cyklen i stedet for bussen, og så videre.

10. Lav en aftale

Hvornår har du sidst været en tur til tjek hos lægen eller fået bisserne set efter hos tandlægen? Med et presset skema og en travl hverdag er vi nok mange, der udskyder de vigtige sundhedstjek. Så saml telefonen op og få lavet en aftale med det samme – du vil takke dig selv senere.