Ondt i halsen: Hvilke husråd kan lindre smerten?

Findes der noget mere irriterende end at have ondt i halsen? Vi har samlet de bedste råd til, hvordan du hurtigt bliver rask igen

Hvad lindrer smerten, når du har ondt i halsen © Sex and the city
1 / 11

Det kradser, svier og er noget så ømt. Det er bestemt ingen fornøjelse at døje med ondt i halsen. Selv de mest simple hverdagsaktiviteter bliver forstyrrede, og det kan synes svært at koncentrere sig om andet end smerten, når der skal tages tilløb til blot at synke. Vi har her samlet nogle af de bedste husråd, som du kan forsøge dig med, hvis du bøvler med ondt i halsen.

Vand til at drikke, når man har ondt i halsen © Unsplash
2 / 11

Drik meget vand

Det er vigtigt, at du drikker en masse vand, når du har ondt i halsen. Selvom, det måske gør ondt, når du synker, så er det vigtigt, at du holder dig hydreret og drikker en masse væske.

Bananer er nemme at spise, når man har ondt i halsen © Unsplash
3 / 11

Bananer

Hvis du har svært ved at synke, kan du forsøge dig med at blende eller mose en banan, så den er nemmere at spise for dig.

Grøn te med knust gurkemeje mod ondt i halsen © Getty
4 / 11

Grøn te med knust gurkemeje

Er du vant til at drikke grøn te? Prøv at tilsætte noget knust gurkemeje, hvis du døjer med ondt i halsen.

Sådan gør du:

Forbered en grøn te, som du plejer. Når vandet koger, tilføj en halv teskefuld knust gurkemeje.

Når blandingen har trukket i omkring fem minutter, kan du drikke teen med en lille smule honning for at give sødme.

Man skal ikke træne for hårdt, når man har ondt i halsen © Unsplash
5 / 11

Undgå fysisk anstrengelse

Du skal huske at passe på dig selv, når du har ondt i halsen. Din krop har brug for at slappe af, så den kan blive rask. Udnyt mulighed til at se din yndlingsserie på Netflix og få nok søvn.

Citroner mod ondt i halsen © Getty
6 / 11

Te med citron

Citron giver dig et skud C-vitamin og er effektivt, når du døjer med ondt i halsen. Prøv en lækker te, der indeholder citron, og se, om det ikke hjælper på ubehaget.

Man skal huske at holde sig varm, når man har ondt i halsen © Unsplash
7 / 11

Hold dig varm

Du skal holde din krop varm, når du har ondt i halsen. Så husk endelig en ekstra trøje, når du skal ud af døren om morgenen.

Te med ingefær © Unsplash
8 / 11

Kamillete

Kamillete er måske ikke den mest spændende form for te, men den er ikke destomindre effektiv mod ondt i halsen. Tilføj en teske honning, og mærk straks den behagelige lindring af smerten i din hals.

Ingefær er sundt mod ondt i halsen © Getty
9 / 11

Ingefær

Du ved sikkert, at ingefær er sundt for mange ting. Men vidste du, at ingefær kan hjælpe, hvis du har ondt i halsen? Hvis behovet for at blive rask er meget presserende, kan du skynde dig ned i din nærmeste 7/11 og købe et ingefærshot, eller du kan lave et shot selv.

Pebermynteolie kan smøres på halsen, hvis man har ondt i halsen © Matas
10 / 11

Pebermynteolie

Det lyder som en skrøne, men det siges at kunne afhjælpe ondt i halsen, hvis du smører pebermynteolie på din hals. I det hele taget, så fortjener du at hygge lidt om dig selv, når du har ondt i halsen, og det kan en lækker olie bidrage til.

Halstabletter mod ondt i halsen © Væk i morgen
11 / 11

Halstabletter

Når du har ondt i halsen, kan det lindre smerten, hvis du suger på en halstablet et par gange i løbet af dagen. Der findes mange forskellige varianter, men særligt råmælkstabletten er anerkendt for dens virkning.