Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Oppustethed skyldes ikke altid gluten

Det er ikke altid gluten, der er synderen, hvis du føler dig oppustet efter at have spist brød

Får du smerter og oppustet mave, hver gang du har spist brød, kan du let forledes til at tro, at du ikke kan tåle gluten, hvis du ikke kender alle de rette symptomer på glutenallergi.

For mange vil det dog ikke være gluten, der er synderen, men derimod de kulhydrater, der hedder oligosakkarider. Disse stoffer er opbygget af lange kulhydratkæder, som stort set er umulige at nedbryde, hvis du lider af irriteret tarm (IBS).

Hvede og rug indeholder en del af disse oligosakkarider, og det er netop årsagen til, at mange mistænker gluten for at skabe problemer i deres mave-tarm-system.

Ikke alle kilder til oligosakkarider er lige slemme. Selv om du har IBS, vil du typisk kunne spise op til 25 gram havre hver dag, da havre har et lavere indhold af oligosakkarider end hvede og rug.

Psst ... Få mange flere gode råd til din kost her

FÅ DE SENESTE NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE – TILMELD DIG COSTUMES NYHEDSBREV HER

Mere om Sundhed? Få Costumes nyhedsbrev